ARHIVA B365

Băsescu, acuzații la adresa procurorului general: Nițu, suspect că a împușcat oameni la Revoluție

„Eu sunt suspect de amenințare la adresa Gabrielei Firea, așa cum Nițu este suspect că a împușcat oameni la Revoluție. Era în trupele de Securitate. El a scris cu mâna lui ca li s-a spus sa traga inspre Dorobanti si probabil ca a tras, sa omoare teroristi” – a declarat Traian Băsescu. 

Declarațiile fostului președinte au fost făcute luni seară, la sediul PMP, când acesta a comentat acuzațiile făcute de Gabriela Firea.

A fost numit în septembrie 2011 inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii pe zonele Muntenia-Oltenia-Dobrogea – a deţinut funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României între 27 iunie 2008-27 iunie 2011, anterior acestei perioade el fiind delegat pe această poziţie timp de zece luni.

Procurorul Niţu şi-a început cariera de magistrat în anul 1995, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, exercitând ulterior următoarele funcţii: februarie 1999 – februarie 2002 prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti; februarie 2002 – februarie 2005 prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti; martie 2005 – iulie 2006 procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; august 2006 – în prezent, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

În presă au fost publicate şi acuzaţii la adresa lui Tiberiu Niţu că în calitate de prim-adjunct al procurorului general al României a închis dosarele Revoluţiei din 89.Tot în mass-media a fost vehiculată şi informaţia potrivit căreia Niţu a primit ecrtificat de revoluţionar dar în decembrie 89 a făcut parted in Trupele de Securitate şi a folosit arma. Unele surse judiciare spun că aceste acuzaţii nu au fost confirmate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button