Fostul președinte al României, Traian Băsescu (70 de ani), a ajuns la Poliție pentru a raporta un accident pe care l-a provocat în trafic duminică-dimineață, pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei.
Fostul președinte al României a mers la Brigada Rutieră, la Biroul de Accidente Ușoare, ca să raporteze tamponarea, întrucât legea prevede un termen de 24 de ore pentru a fi declarat.
”Am acroșat un semafor cu oglinda și am rupt-o”, a spus Băsescu, însă surse din Brigada Poliției Rutiere au susținut pentru g4media.ro că fostul președinte ar fi acroșat, de fapt, o mașină parcată.
Imediat după ce a acroșat oglinda mașinii parcate, fostul președinte al României Traian Băsescu a lăsat un bilet pe parbriz în care și-a cerut scuze. El a lăsat și numărul de telefon la care utilizatorul mașinii să îl contacteze pentru formalitățile de înțelegere amiabilă.
La poliție, fostul președinte al României a fost testat cu aparatul etilotest și rezultatul a fost 0. Chiar și așa, riscă să fie sancționat cu 3 puncte de penalizare și amendă de 590 de lei, dar numai dacă victima acestui accident ușor se va prezenta și ea la Biroul de Accidente Ușoare.
Potrivit celei mai recente declarație de avere depusă de Traian Băsescu, în 2021, acesta are două mașini, un Dacia Duster din 2010 și un Ford B max din 2012, primul fabricat în România de uzina Ford de la Craiova.
Fost preşedinte Traian Băsescu s-a declarat un împătimit al mașinilor încă din copilărie. Chiar dacă a declarat că nu conduce pentru adrenalina provocată de viteză, potrivit site-ului auto-expert, el a fost amendat încă din prima săptămână de la obţinerea permisului de şofer, după ce a fost prins de radar cu viteza de 120 de km/h.
Fostul președinte nu este la primul accident de circulație. În 2008, cu o zi înainte de summitul NATO, a tamponat din neatenție o mașină care oprise în fața lui, pe bulevardul Regina Elisabeta. Cinci ani mai târziu, a fost implicat într-un accident identic, la Otopeni.
Recent, în martie 2022, fostul președinte Traian Băsescu a pierdut o serie de beneficii financiare și materiale după ce a fost declarat definitiv turnător al Securității, printre care locuința de protocol gratuită, venitul lunar de fost președinte, dar și paza SPP.
Îți recomandăm să citești și: