ARHIVA B365

Băsescu: Guvernul Ponta III nu este legitim în absenţa unui program de guvernare asumat în Parlament

„Nu se poate continua cu un program în care este menționat USL-ul când USL nu se mai află la guvernare. Una dintre părțile majore ale USL nu se mai află la guvernare. De asemenea au apărut noi obiective asumate prin protocoale bilaterale cu noile partide care trebuie incluse în programul de guvern. Soluţia este asumarea răspunderii astăzi pe programul asumat de noile partide şi nu de vechiul USL”, a declarat preşedintele Traian Băsescu. 

Potrivit preşedintelui, în cazul în care se va trece la aprobarea miniştrilor fără asumarea răspunderii pe un nou program de guvernare vor exista două consecinte: hotărârea va fi contestată la Curtea Constituţională de 50 de parlamentari, moment în care numirea miniştrilor se suspendă până la o decizie oficială a Curţii, iar în al doilea rând se va declara un conflict instituţional între Parlament și președinție. 

„Trebuie respectată Constituţia. Este greu să se mai obţină legitimitatea pe care o avea USL, dar măcar o legitimitate parlamentară trebuie să avem”, a spus Traian Băsescu. 

„Asumarea răspunderii pe program este o măsură care necesită formalităţi sau trasee parlamentare. Dacă Birourile permanente hotărăsc că se poate fără a se sta un timp de 5 zile pentru depunere de observaţii pe program cu certitudine şi plenul va aproba acest program”, a mai declarat şeful statului.

 „Nu este o chestiune de jocuri politice. Nu este o chestiune de întârzieri. Rigoarea faţă de litera şi rigoarea Constituţiei trebuie respectată”, a declarat Traian Băsescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button