Barurile, cluburile și discotecile, ÎNCHISE pentru 30 de zile. Sâmbătă, ultima noapte de distracţie în Capitală

24 oct. 2021
1621 afișări
Barurile, cluburile și discotecile, ÎNCHISE pentru 30 de zile. Sâmbătă, ultima noapte de distracţie în Capitală

Ultima noapte înainte de noile restricţii a fost plină de distracție în Capitală. De luni, 25 octombrie, barurile, cluburile și discotecile vor fi ÎNCHISE pentru 30 de zile, măsură subscrisă restricțiilor dure anti-Covid adoptate vineri de CNSU.

Sâmbătă a fost ultima noapte de distracţie în Capitală, în weekendul dinaintea aplicării noilor restricţii dure care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie. Apoi, barurile, cluburile și discotecile vor fi ÎNCHISE pentru 30 de zile.

Petrecăreţii au stat la coadă pentru a intra în cluburi, unde accesul era oricum constrâns de prezența certificatului verde.

Centrul Vechi al Capitalei a fost plin sămbătă seara de oameni, relatează Antena 3, în ultima seară de distracție înainte de închiderea, pentru 30 de zile, a barurilor, cluburilor și discotecilor.

Tinerii au umplut cluburile după anunţarea restricţiilor

Pentru a profita de ultima de distracţie, tinerii petrecăreţi au umplut cluburile după anunţarea restricţiilor, care intră în vigoare de mâine.

Terasele şi cluburile au fost pline, certificatul verde a fost verificat de angajați, iar poliţiştii au făcut controale, pentru a se asigura că oamenii poartă masca de protecţie.

Restricțiile oficiale care intră în vigoare de luni, 25 octormbrie

Noua DECLARAȚIE pe propria răspundere ce trebuie completată de persoanele nevaccinate. DESCARCĂ AICI

Începând cu 25 octombrie 2021, următoarele restricții vor intra în vigoare:

 •  Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 (pentru 30 de zile).

Excepții fac: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată la distanţă; achiziţionarea de medicamente; deplasarea; persoanelor din motive justificate (vaccinarea/îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie); deplasarea în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii cu avionul, trenul, autocare şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

 • Restaurantele, cafenelele și terasele vor funcţiona în intervalul 05.00 – 21.00, iar magazinele vor fi deschise în intervalul 05.00 – 21.00.

 

 • Muzeele, bibliotecile, cinematografe, librării, săli de spectacole/concerte, sli de sport/fitness jocuri de noroc piscine interioare locuri de joacă pentru copii, târguri, bâlciuri, talciocuri, vor funcționa de la 05.00 până la 21.00, cu capacitate de 30%.

 

 • Farmaciile, benzinăriile, livrările la domiciliu, transportul rutier de mărfuri şi persoane pot să îşi desfăşoare activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

 

 • Barurile, cluburile și discotecile se închid pentru 30 de zile

 

 • Se interzic nunţile, botezurile, mesele festive.

 

 • Se interzic cursurile de instruire, workshop-urile, conferinţele, precum şi concertele şi spectacolele organizate în alte spaţii deschise sau închise cu excepţia celor special destinate care aparţin instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

 

 • Competiţiile sportive vor fi organizate fără spectatori, timp de 30 de zile.

 

 • Mitingurile sau demonstraţiile se vor desfășura cu cel mult 100 de persoane (pentru VACCINAŢI sau TRECUŢI PRIN BOALĂ ).

 

 • Slujbele se vor desfăşura în interior sau exteriorul bisericii cu asigurarea de 2mp pentru fiecare persoană şi purtarea măştii.

 

 • Activităţile recreative se vor desfășura cu cel mult 10 persoane, dacă nu sunt din aceeaşi familie, doar pentru VACCINAŢI sau TRECUŢI PRIN BOALĂ.

 

 • Timp de 30 de zile, persoanele vaccinate sau trecute prin boală, care se află în a 15-a și a 180-a zi vor avea acces în mall, centre comerciale, hotel, restaurant, cafenele sau altor unităţi de alimentaţie publică în care se pot consuma alimente, băuturi. Copiii sub 12 ani vor putea intra dacă sunt însoţiţi de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

 

 • Nevaccinații vor putea participa la slujbe religioase, în magazine alimentare (dispuse în afara centrelor comerciale) și vor putea merge la târguri, bâlciuri, talciocuri.

 

 • Programul de lucru, atât la stat, cât și la privat, va fi organizat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puţin 50% din angajaţi (acolo unde specificul permite). Unde nu poate fi impusă telemunca, programul va fi organizat în ture.

 

 •  Accesul în instituţiile publice va fi permis doar pentru vaccinați, testați și trecuți prin boală.

Excepție fac: situaţii de urgenţă (certificat de deces, certificat de naştere,etc) – on-line sau în spaţii deschise, la ghişee dispuse direct în exteriorul clăririlor; copiii mai mici sau cu vârstă de 12 ani dacă sunt însoţiţi de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

 •  Accesul în birouri private va fi permis doar pentru vaccinați, testați și trecuți prin boală (la firme cu cel puţin 50 de persoane simultan).

Excepție fac: copiii mai mici sau cu vârstă de 12 ani dacă sunt însoţiţi de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

 • Certificatul verde va fi obligatoriu la muncă, atât la stat, cât şi la privat (pentru companiile, instituţiile care au cel puţin 50 de persoane).

 

 • Vacanţă de 2 săptămâni pentru elevi, în perioada 25 octombrie-5 noiembrie.

 

 •  Se suspendă after-schoolurile timp de 2 săptămâni.

 

 • Universităţile vor trece în on-line în următoarele 2 săptămâni.

 

Cookies