ARHIVA B365

Baroul Bucureşti:Excluderea lui Ponta va fi discutată dacă Universitatea îi retrage titlul de doctor

Decanul Baroului Capitalei a explicat, pentru Mediafax, ca solicitarea europarlamentarului Monica Macovei de excludere a premierului din avocatura a fost facuta deoarece Victor Ponta a fost primit in corpul avocatilor, in 2005, in baza titlului de doctor, si nu in urma unui examen.

„In realitate, consiliul se poate pronunta in aceasta chestiune dupa ce Universitatea Bucuresti decide daca se aproba sau nu se aproba cererea de renuntare la titlul de doctor a premierului Victor Ponta. Consiliul Baroului nu se poate pronunta pe acest subiect pentru ca nu cunoastem un punct de vedere al institutiei care a emis documentul”, a spus Ion Ilie-Iordachescu.

Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut, marti, decanului Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura, pe motiv ca renuntarea la titlul de „doctor in drept” anuleaza diploma pe baza careia a fost primit in avocatura.

„Ponta a intrat in avocatura «fara examen» si folosind un titlu «doctor» obtinut prin furt. Am solicitat astazi Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura, intrucat renuntarea la titlul de «doctor in drept» anuleaza diploma pe baza careia a fost primit «fara examen» in avocatura”, a precizat Macovei, intr-un comunicat.

Macovei considera ca, daca vrea sa mai fie avocat, Ponta trebuie sa dea examen si sa parcurga toate caile de pregatire, ca orice alt candidat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button