ARHIVA B365

Baroul București discută excluderea lui Victor Ponta din rândul avocaţilor UPDATE

UPDATE. Baroul Bucureşti urmează să dea, pe 13 septembrie, o decizie privind excluderea lui Victor Ponta din avocatură ca urmare a retragerii titlului de doctor, decanul instituţiei susţinând că nu există un text de lege care să spună dacă pierderea doctoratului atrage retragerea titlului de avocat.

Consiliul a purtat o discuţie utilă şi absolut deschisă cu colega noastră. Ne-am lămurit reciproc în legătură cu anumite aspecte de ordin juridic şi acum o să trecem la analiza problemelor de drept şi vom decide. Am făcut cam tot ce presupune documentarea, verifcarea. Avem poziţiile celor doi avocaţi (nr. Victor Ponta şi Monica Macovei), avem punctele de vedere în scris, avem un raport al comisiei. Trebuie să analizam şi, prin vot, să decidem. (..) Nu avem în lege un text care să spună că dacă a fost retras titlul de doctor în drept e de drept retras şi titlul de avocat. Am luat act de precizarea cererii că nu se mai vorbeşte de o excludere ci de o revocare a deciziei anterioare a Baroului, decizie care a avut la baza un act valabil la acel moment„, a declarat decanul Baroului Bucureşti, Ion Dragne.

Fostului premier i-a fost retras titlul de doctor în Drept în baza căruia a fost primit în avocatură fără examen.

Monica Macovei va fi prezentă la sediul Baroului Bucureşti – de la ora 14:00 – pentru a-şi argumenta juridic cererea.

La sedinta din 31 august, Victor Ponta a înştiinţat Consiliul Baroului că a contestat verdictul de plagiat in contencios administrativ şi,până când hotărârea nu rămâne definitivă, nu poate fi luata nici o decizie in cazul său.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button