ARHIVA B365

Baronul Mischie, eliberat condiționat

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, va fi pus in libertate, dupa ce a executat putin peste un an din pedeapsa de patru ani de inchisoare, au decis, vineri, judecatorii Tribunalului Gorj.

Magistratii au dispus eliberarea conditionata a lui Mischie, dupa ce acesta a fost condamnat, anul trecut, la patru ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, potrivit publicatiei locale Gorj Exclusiv.

Decizia Tribunalului Gorj este definitiva si a fost luata dupa ce fostul sef al CJ Gorj a cerut sa fie eliberat conditionat.

„Admite cererea de liberare conditionata formulata de condamnatul Mischie Nicolae. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Mischie Nicolae aflat in executarea pedepsei de 4 ani inchisoare. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 16 mai 2014, la Tribunalul Gorj”, se arata in decizia magistratilor.

Mischie executa la Penitenciarul Târgu-Jiu o pedeapsă de patru ani fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență. El ar fi beneficiat de renovarea unor locuințe din Târgu-Jiu și București, iar în schimb a oferit unui patron contracte cu Consiliul Judeţean Gorj. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Mischie a fost anchetat din 2004 şi trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu să îi renoveze vila din Târgu-Jiu, în schimbul facilitării accesului acestuia la o serie de contracte cu unităţile din minerit şi energie. Mocanu s-a autodenunţat în 2004. În momentul în care a fost luat de poliţişti, chiar din vila cu pricina, Nicolae Mischie le-a dat jurnaliştilor un comunicat de presă în care preciza că se face o nedreptate în cazul lui. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au fost cei care au decis, în luna martie a anului trecut, ca acesta să facă patru ani de închisoare pentru luare de mită. Bărbatul a declarat ulterior că este nevinovat şi a avertizat că-şi va căuta dreptatea la CEDO. „Voi merge mai departe la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde sunt sigur că îmi voi găsi dreptatea. Sper ca Dumnezeu să îmi dea sănătatea de care am nevoie pentru a-mi demonstra nevinovăţia. Declar, încă o dată, că mă consider nevinovat, reprezint în acest moment, din nefericire, unul dintre cele mai mari abuzuri judiciare din România”, a spus Nicolae Mischie. Fostul baron de Gorj a fost cercetat și judecat timp de opt ani pentru luare de mită, infracțiune care ar fi fost comisă în anul 2000. Pentru că are peste 68 de ani, Mischie ar putea să scape cu executarea doar a unei treimi din pedeapsă şi să fie eliberat condiţionat după un an şi patru luni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button