BARONUL DUICU RĂMÂNE ÎN AREST, AU DECIS JUDECĂTORII

de:
30 iun. 2014
0 Afișari
BARONUL DUICU RĂMÂNE ÎN AREST, AU DECIS JUDECĂTORII

Adrian Duicu, fost președinte al CJ Mehedinți, va rămâne în arest, a decis Curtea de Apel București. Judecătorii au ascultat argumentele procurorilor DNA, care susțin că traficul de influență făcut de Duicu s-a întins în mai multe instituții ale statului.

Potrivit referatului DNA citat, la data de 20 martie 2013 fostul şef al Consiliului Judeţean (CJ) Mejedinţi i-a cerut lui Doru Dumitrescu, la acea dată adjunct al secretarului de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şef al Departamentului de Ordine Publică în cadrul aceluiaşi minister, să discute cu Petre Tobă în sensul de a obţine promovarea lui Ştefan Ponea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi la data faptelor, într-o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cei doi au purtat o altă discuţie pe aceeaşi temă şi pe 3 aprilie 2013, stabilind să se întâlnească şi să discute în ziua următoare, discuţie la care urma să participe şi Ponea.

La data de 11 iunie 2013, Duicu îi comunică lui Dumitrescu că, pe data de 13 iunie 2013, intenţionează să meargă la premier: „Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”, se arată în referat.

La data de 13 iunie 2013, Duicu s-a deplasat la Bucureşti, fără a fi însoţit însă de şeful de atunci al IPJ Mehedinţi, spun procurorii.

„Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, transmiţându-i că la premier se află ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ştefan un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea Constantin Ştefan în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei Ordine Publică, solicitare cu care numitul Tobă Petre s-a arătat de acord”, se arată în referatul procurorilor.

Aceştia mai spun că, în aceste împrejurări, fostul şef al CJ Mehedinţi, folosindu-se de autoritatea conferită de poziţia sa în cadrul Partidului Social Democrat, a obţinut folosul pe care i-l promisese fostului şef al poliţiei judeţene.

„Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, comunicându-i rezultatul întâlnirii avute cu Tobă Petre: ‘ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până te hotărăşti tu să pleci de-acolo şi i-am spus: nu pleacă acum de aicea…ştia subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă şi n-a pus-o acolo…deci e absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult'”, se mai spune în referat.

Procurorii notează că, în acest fel, Duicu i-a transmis lui Ponea că, în viitor, acesta va obţine şi folosul vizat pentru soţia acestuia, Elisabeta Ponea, respectiv ocuparea unei funcţii de conducere în cadrul unei structuri de parchet din Bucureşti.

Cu privire la aceeaşi întâlnire, Duicu i-a transmis şi lui Doru Dumitrescu: „l-a chemat acolo şeful al mare, l-a chemat acolo la Guvern; şi a venit acolo; ok”, se mai spune în referat.

Cookies