Barmanul Reginei Angliei și cel al prințului Bahreinului în Centrul Vechi, la Freddo. VIDEO

de:
13 nov. 2012
0 afișări
Barmanul Reginei Angliei și cel al prințului Bahreinului în Centrul Vechi, la Freddo. VIDEO

De Kuyper Cup Romania este organizat anual pentru alegerea celui mai bun barman preparator si a celui mai bun barman de show.

Astfel, competitia cuprinde două categorii specifice industriei: „Mixology” (mixologia – arta amestecarii bauturilor) şi „Flair” (arta bartending-ului spectacol – care implică tehnici şi mişcari speciale in manipularea instrumentele de bar şi sticlelor de băuturi).

În 14 si 15 noiembrie – Finala DE KUYPER CUP Romania 2012 are loc in Centrul Vechi al Capitalei, la Freddo Café. Faza finala se desfasoara separat pe fiecare categorie de concurs in parte .

Miercuri, 14 noiembrie are loc finala categoriei „Mixologie” De Kuyper Cup Romania 2012, in cadrul careia finalistii trebuie să-și demonstreze cunoştinţele, originalitatea şi îndemânarea în ceea ce privește prepararea unei băuturi mixate.

Finala de „Mixologie” va cuprinde doua probe:

– Speed Mix (preparare viteza), proba de calificari. Concurentul trebuie sa realizeze trei bauturi, pe baza retetelor impuse de juriu, in cel mai scurt timp posibil, aplicand corect tehnicile de preparare. Bauturile vor conține cel puțin un produs De Kuyper și o bază alcoolică (vodka, rom, whiskey, gin, tequila). Proba verifica capacitatea unui barman profesionist de a prepara bauturi perfecte cu eficienta maxima.

– Original Mix, proba finala. Concurentul are la dipozitie 8 minute pentru a prepara o bautura mixata, creatie proprie, in trei exemplare identice. In timpul probei, concurentul va prezenta verbal realizarea bauturii.

Joi, 15 noiembrie, are loc finala categoriei „Flair”, care va cuprinde si ea doua probe:

„Head to Head”, proba de calificari. Cei 8 finalisti, cei mai buni barmani de „flair” din Romania, vor participa la o confruntare 1 la 1, in urma careia se va stabili ordinea intrarii in concurs pentru proba finala a categoriei „Working&Exhibition”. Concurentii vor fi chemati cate doi pe scena. Proba se va derula sub forma unui duel. Fiecare concurent va avea la dispozitie 3 runde a cate 30 de secunde pentru a-si demonstra abilitatile.

„Working&Exhibition”, proba finala. Concurentul trebuie sa prepare doua bauturi, in intervalul de timp de 6 minute, folosind tehnici de working si exhibition flair (miscari simple si complexe de manipulare a instrumentelor de bar si a sticlelor de bauturi)

Rolul concursului este acela de recunoastere a profesionalismului barmanilor romani, prin premierea specialistilor de top la la ambele sectiuni, „Mixologie” si „Flair”.

Castigatorii finalelor pe categorii vor fi premiati, in seara de 15 noiembrie, dupa cum urmeaza:

Mixologie

Locul 1 – 500 EUR

Locul 2 – 400 EUR

Locul 3 – 250 EUR

Locul 4 – 150 EUR

Flair

Locul 1 – 500 EUR

Locul 2 – 400 EUR

Locul 3 – 250 EUR

Locul 4 – 150 EUR

Intrarea la De Kuyper Cup Romania 2012 se face pe baza de rezervari, la Freddo Café, tel: 0722.373.336, mailto: [email protected]

Barmanul reginei Angliei si al printului mostenitor din Bahrain, la Bucuresti

Doi dintre cei mai buni barmani din lume, personalitati din industria ospitalitatii, Arno van Eijmeren și Nicolas Saint-Jean vor participa la concursul De Kuyper CupRomânia 2012, in calitate de jurati, dar si de „showmeni”.

Trainer cu o vastă experienţă în arta „mixologiei”, Arno van Eijmeren (34 de ani, Olanda) a îndrumat peste 3000 de barmani din întreaga lume și a creat numeroase rețete de cocktail-uri pentru mărci de renume mondial. Din 2007, Arno van Eijmeren este ambasadorul mărcii De Kuyper. Arno va fi prezent in juriul finalei categoriei Mixologie De Kuyper Cup Romania 2012, desfasurata pe 14 noiembrie. De asemenea, el isi va arata virtuozitatea in mixologie in cadrul unor demonstratii de preparare de bauturi mixate.

Nicolas Saint-Jean (38 de ani, Franta) este expert în „flair bartending”. El este creatorul conceptului de „Flair Head to Head” (dueluri 1 la 1 intre barmanii). Nicolas St. Jean a câștigat numeroase competiţii internaționale printre care se numără: Road House Grand Finals – Anglia, World Flair Bartending Championship – SUA, International Bar Flair Competition – Norvegia. În plus, acesta a demonstrat ce înseamnă „flair bartending” reginei Angliei și prințului moștenitor din Bahrain. Pe 15 noiembrie a.c., Nicolas va conduce juriul categoriei de „Flair” a De Kuyper Cup Romania 2012 si va face un show in care va reuni demonstratiile care l-au consacrat la nivel mondial.

Demonstratie de flair, Nicolas Saint-Jean

Cookies