BAZAR

Începe „Barmaniada”, în Capitală

Ajunsă la cea de-a cincea ediţie, Barmaniada a devenit unul dintre evenimentele de referinţă în domeniul bartendingului, încurajându-i pe concurenţi să evolueze şi să devină tot mai buni în meseria lor.

Barmaniada se va desfăşura pe parcursul a şase etape, provocându-i pe participanţi să ia parte la un eveniment complex şi să înveţe de la cei mai buni specialişti în domeniu.

Speed Service, prima probă a competiţiei, va pune la încercare viteza şi îndemânarea concurenţilor în prepararea a şase cocktail-uri şi servirea a două beri, într-un timp cât mai scurt. La finalul acesteia, va fi desemnat cel mai rapid barman profesionist.

Etapa de Speed Service se va bucura de prezenţa unui invitat special, o personalitate recunoscută în industria bartendingului european Tess Posthumus. Aceasta s-a născut în sudul Olandei, remarcându-se ca fotomodel. De-a lungul timpului, ea a activat în diferite domenii ale industriei alături de numeroşi profesionişti, ajungând astfel să-şi descopere pasiunea pentru bartending şi mixologie. Câştigătoare a titlului de Best Bartender la Venuez Hospitality & Style Awards 2013, Tess este, în prezent, barman la Door 74, în Amsterdam.

Pentru proba de Speed Service, juriul va fi format din profesionişti recunoscuţi pentru activitatea şi experienţa lor în domeniul bartendingului precum Tess Posthumus – preşedinte al juriului şi invitat special, Marjan Kukuneshosky (Make) – câştigător al ediţiei Barmaniada 2009, Marius Bălăceanu (Benois), Vlad Buda – barman profesionist şi Matt Highley.

La finalul acestei prime etape, rapiditatea în mişcări, alături de îndemânarea şi acurateţea cu care sunt pregătite cele şase reţete le vor aduce câştigătorilor următoarele premii: 500 de euro – locul I, 250 de euro – locul al II-lea, 150 de euro – locul al III-lea.

Barmaniada 2013 cuprinde şase probe: Speed service – 15 octombrie, Bere – 30 octombrie, Sommelier – 31 octombrie, Mixologie – 19 noiembrie, Entertainment – 17 decembrie şi Barista – 21 ianuarie 2014.

Concurentul care acumulează cele mai multe puncte pe parcursul tuturor probelor de concurs va fi desemnat, la finalul competiţiei, Barmanul Anului 2013 în România şi va avea ocazia să participe la un training de mixologie susţinut de specialişti internaţionali, la Absolut Akademi în Suedia.

Deţinătorii precedenţi ai titlului de Barmanul Anului sunt Marjan Kukuneshoski (Make), în 2009, Sergiu Biriş, în 2010, Marian Porumb, în 2011, şi Alexandru Tudor, în 2012.

Sursa: Mediafax


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button