Barem Evaluare Națională 2021. A apărut rezolvarea pentru subiectele la Limba Română de la edu.ro VIDEO

22 iun. 2021
434 Afișari
Barem Evaluare Națională 2021. A apărut rezolvarea pentru subiectele la Limba Română de la edu.ro VIDEO

Barem Evaluare Națională 2021. A apărut rezolvarea pentru subiectele la Limba Română de marți, 22 iunie, potrivit edu.ro. De asemenea o profesoară a prezentat o rezolvare video pe youtube. Peste 131.000 de elevi s-au înscris pentru a susţine Evaluarea naţională 2021 de astăzi la nivel național, 12.000 dintre ei fiind din București.

Barem Evaluare Națională 2021. A apărut rezolvarea pentru subiectele la Limba Română de la edu.ro VIDEO.

Ministerul Educației a publicat pe subiecte.edu.ro baremul de corectare de la proba de Limba Română de la Evaluarea Națională 2021, probă susținută marți, 22 iunie, de absolvenții de clasa a VIII-a.

Ce au avut de rezolvat elevii la Evaluarea Națională de la Limba Română

Candidaţii la Evaluare naţională 2021 au avut de rezolvat, marţi, la primul subiect la proba la Limba şi literatura română cerinţe pe baza textelor „Pantera neagră” de Sorin Titel şi „Falsa generozitate” (www.dilemaveche.ro) de Stela Giurgeanu.

La primul subiect, absolvenţii de gimnaziu care au susţinut proba la Limba şi literatura română au avut şi de prezentat, în cel puţin 30 de cuvinte, o legătură care se poate stabili, la nivelul conţinutului, între fragmentul din ‘Pantera neagră’ de Sorin Titel şi fragmentul extras din ‘Falsa generozitate’ de Stela Giurgeanu.

Candidaţilor li s-a mai cerut să realizeze şi un text de 50-90 de cuvinte valorificând textul „Pantera neagră” de Sorin Titel.

De asemenea, la primul subiect, candidaţii au avut de asociat fragmentul din ‘Pantera neagră’ de Sorin Titel cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 – 100 de cuvinte, o asemănare şi o deosebire de conţinut dintre ele.

La cel de-al doilea subiect, absolvenţii de gimnaziu au avut de scris un text narativ de cel puţin 150 de cuvinte în care să prezinte o situaţie neprevăzută din timpul unui joc şi să insereze o secvenţă descriptivă şi una dialogată.

Barem Evaluare Națională de marți, 22 iunie la Limba Română poate fi descărcat aici

Subiectele au fost ușoare, spune profesoara Cristina Tunegaru

„Subiectele au fost mai ușoare decât ne așteptam. Textele au fost de un grad de dificultate destul de redus.

Au fost exerciții pe modelul PISA care verifică înțelegerea textului, capacitatea de a extrage o informație din text, deprinderea de a argumenta o idee, asocierea între informații. Chiar și subiectele de gramatică au fost ușoare.

Se vor lua note mari anul acesta”, a spus profesoara Cristina Tunegaru care a prezentat într-un material video un model de rezolvare a acestor subiecte.

Barem Evaluare Națională 2021. A apărut rezolvarea pentru subiectele la Limba Română de la edu.ro VIDEO.

Cookies