ȘTIRI

BAREM DE CORECTARE LA MATEMATICĂ, EVALUAREA NATIONALĂ 2014. BAREM DE CORECTARE, EDU.RO

BAREM DE CORECTARE LA MATEMATICĂ, EVALUAREA NATIONALĂ 2014. BAREM DE CORECTARE, EDU.RO 

CLICK PE ACEST LINK PENTRU A VEDEA BAREMUL LA MATEMATICĂ

CLICK AICI PENTRU A VEDEA SUBIECTELE LA MATEMATICĂ, VARIANTA 3, LA EVALUAREA NATIONALA

Iată subiectele:VEZI AICI SUBIECTE LA MATEMATICĂ, EVALUARE NATIONALĂ 2014
Baremul de corectare la proba de matematică a Evaluării Naționale 2014 va fi publicat aici după ora 15:00, după edu.ro

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că subiectele nu vor fi mai grele ca anul trecut: “Am avut ani în care examenele au fost concepute ca şi cum ar fi olimpiade naţionale. Un profesor învaţă din primul an de facultate că evaluarea se face la nivelul clasei, şi nu în funcţie de cei mai buni cinci elevi din clasă. Asta se întâmplă. Subiectele de anul trecut au fost corect calibrate, anul acesta vom avea subiecte de acelaşi tip, nu cred că vor fi mai uşoare, nu cred că vor fi mai grele”.

EVALUARE NATIONALA 2014 – MATEMATICĂ – BAREM DE CORECTARE

Ministrul Remus Pricopie a anunţat că le-a spus inspectorilor să aibă grijă ca celebrul “protocol” să fie interzis: “Am cerut inspectorilor să verifice respectarea legalităţii, să interzică orice practică de colectare de bani, indiferent de motiv. Nu există subiectul <>. Organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului.

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30. Subiectele pentru Evaluare Naţională 2014 sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, din subordinea Ministerului Educaţiei, în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluare, astfel încât să aibă un nivel mediu de dificultate şi să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

Evaluare Naţională 2014. Rezultate slabe la simulare

Înainte de susţinerea evaluării naţionale elevii de clasa a VIII-a au fost testaţi în privinţa cunoştinţelor pe care le au la limba română şi matematică în cadrul unei simulări naţionale. Rezultatele de la această simulare la Evaluare Naţională 2014 arată că 48,8% dintre elevii prezenţi au obţinut medii peste 5.

De asemenea, 66,95% dintre elevi au luat peste 5  la Limba română şi doar 30,4% la Matematică. Scopul simulării a fost aducerea în atenţia elevilor şi a profesorilor lor a situaţiei reale privind pregătirea înainte de evaluarea naţională din vară. Rezultatele pe judeţe arată că cel mai ridicat procent la Limba română a fost  Bucureştiului, unde 81,23% dintre elevi au obţinut note peste 5, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în judeţul Harghita – 38,72%. La Matematică, primul loc a fost ocupat tot de Bucureşti, cu 46,38%, iar cel mai scăzut procent a fost în judeţul Caraş-Severin- 19,33%.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut, în 2013, sub supraveghere video, examenele la Evaluarea Naţională. Vezi mai jos ce SUBIECTE au avut de rezolvat la 

SUBIECTE ŞI BAREM DE CORECTARE la toate probele Evaluării Naţionale 2014, conform EDU.RO. 

EDU.RO Vezi aici MODELUL 1 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 2 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 3 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 4 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 5 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 6 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică.

 

SUBIECTE ȘI BAREM DE CORECTARE LA MATEMATICĂ, EVALUARE NAȚIONALĂ 2014: Astăzi, miercuri, 25 iunie, are loc proba la MATEMATICĂ, a treia probă a EVALUĂRII NAȚIONALE la clasa a opta. 

B365.ro vă va prezenta SUBIECTELE ȘI BAREMUL DE CORECTARE la proba de matematică, de îndată ce vor fi disponibile. 


SUBIECTE ȘI BAREM DE CORECTARE LA MATEMATICĂ, EVALUARE NAȚIONALĂ 2014: Timpul probei de matematică este de 2 ore, după care elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Ce subiecte au primit elevii în 2013

În 20013, elevii au primit trei subiecte, dintre care o problemă de aritmetică având cerinţa „câte mere are Ana?”. De asemenea, elevii au primit două probleme de geometrie, printre care şi desenarea unei piramide. La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operaţiilor care 4×4+10, cât este numărul „a” dacă a/6=5/2, precum şi perimetrul unui pătrat şi volumul unui cub cu laturi date. La acelaşi subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen. Subiectul II avut ca primă cerinţă desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: „Ana şi Bogdan au împreună şapte mere, Ana şi Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, ştiind că toţi trei au împreună 12 mere?”. Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura şi diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Subiecte Evaluare Naţională 2014 Matematică. Cum se face admiterea

Ministerul Educaţiei a decis ca de anul acesta notele obţinute la evaluarea naţională să conteze în proporţie de 75% pentru media de admiterela la liceu.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

SUBIECTE ȘI BAREM DE CORECTARE LA MATEMATICĂ, EVALUARE NAȚIONALĂ 2014: Până la publicarea subiectelor date azi, vă prezentăm MODELELE DE SUBIECTE OFERITE DE MINISTERUL EDUCAȚIEI PE EDU.RO: 

SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ, LA EVALUARE NATIONALĂ 2014. Modelele de SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ:

SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ, LA EVALUARE NATIONALĂ 2014 – 166.617 de elevi absolvenți ai clasei a VIII-a susțin miercuri proba la matematică a Evaluării Naționale 2014.  

SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ, LA EVALUARE NATIONALĂ 2014. Modelele de SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ: 

EDU.RO Vezi aici MODELUL 1 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 2 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 3 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 4 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 5 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 6 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică.

Peste 2 zile, pe 27 iunie, absolvenţii vor afla primele rezultate. Tot atunci ei pot face și contestaţii. Apoi, rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Este primul an în care media de la Evaluarea Naţională are o pondere de 75% în media de admitere la liceu şi al treilea an în care examenul se desfăşoară în săli supravegheate cu camere video, ca la Bacalaureat.

EVALUAREA NAȚIONALA 2014. MATEMATICĂ. SUBIECTE ȘI BAREM.

Pricopie a anunţat că le-a spus inspectorilor să aibă grijă ca celebrul „protocol” să fie interzis: „Am cerut inspectorilor să verifice respectarea legalităţii, să interzică orice practică de colectare de bani, indiferent de motiv. Nu există subiectul <>. Organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului.

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30. Subiectele pentru Evaluare Naţională 2014 sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, din subordinea Ministerului Educaţiei, în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluare, astfel încât să aibă un nivel mediu de dificultate şi să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ, LA EVALUARE NATIONALĂ 2014

Înainte de susţinerea evaluării naţionale elevii de clasa a VIII-a au fost testaţi în privinţa cunoştinţelor pe care le au la limba română şi matematică în cadrul unei simulări naţionale. Rezultatele de la această simulare la Evaluare Naţională 2014 arată că 48,8% dintre elevii prezenţi au obţinut medii peste 5.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 CLASA A VIII-A. Calendarul Evaluării Naţionale 2014, clasa a VIII-a

Calendarul Evaluării Naţionale 2014:
Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
Matematică – proba scrisă: 25 iunie
Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button