BAREM DE CORECTARE LA ISTORIE BACALAUREAT 2015 – ISTORIE, BAREM CONFORM EDU.RO, BACALAUREAT 2015

de:
01 iul. 2015
13 Afișari
BAREM DE CORECTARE LA ISTORIE BACALAUREAT 2015 - ISTORIE, BAREM CONFORM EDU.RO, BACALAUREAT 2015

BAREM DE CORECTARE LA ISTORIE BACALAUREAT 2015 – ISTORIE, BAREM CONFORM EDU.RO, BACALAUREAT 2015 

VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE LA ISTORIE, BACALAUREAT 2015

VEZI AICI SUBIECTELE LA ISTORIE, BACALAUREAT 2015

SUBIECTE ȘI BAREM LA ISTORIE, BACALAUREAT 2015 – PROBA SCRISĂ, PROFIL UMANIST, SUBIECTE BAC 2015 – Elevii au avut de rezolvat trei subiecte, iar cei care au ieşit din săli înainte de terminarea timpului de examen spun că s-au descurcat bine. La primele două subiecte, elevii au avut de analizat un text la prima vedere despre comunism, dar şi un altul despre Primul Război Mondial.

La subiectul al doilea au avut de elaborat un eseu despre autonomiile locale şi Evul Mediu.

BAC 2015 Una dintre variante propune la subiectul cu numărul unu un fragment din K. Hitchins, România 1866-1947 şi unul din I. Bulei, O istorie a românilor.

BAC 2015 La subiectul numărul trei, elevii trebuie să elaboreze în aproximativ două pagini un eseu despre preocuparea istoricilor pentru romanitatea românilor, având în vedere: menționarea a două cauze ale abordării romanității românilor de către istorici și precizarea unei asemănări între acestea; menționarea a doi istorici și prezentarea viziunii referitoare la romanitatea românilor a unuia dintre aceștia; formularea unui punct de vedere referitor la existența constantelor în abordarea romanității românilor de către istorici si susinerea acestuia printr-un argument istoric.

Eseu: Relaţiile internaţionale în Evul Mediu

Elevii de clasa a XII-a care susţin miercuri, 1 iulie, proba scrisă obligatorie a profilului la istorie vor primi trei subiecte din Istoria României. Dintre acestea unul va fi un eseu. Fiecare dintre cele trei subiecte vor fi notate cu câte 30 de puncte.

Subiectul conține trei părți: prima parte conține două texte (de exemplu, despre guvernarea lui Petru Groza), pe baza căruia elevii trebuie să răspundă la șapte întrebări, din care o parte se referă la text, iar două au legătură cu comunismul; a doua constă într-un text istoric pe un subiect (de exemplu, despre domnia lui Ștefan cel Mare), pe baza căruia trebuie să răspundă la șase întrebări; cea de-a treia parte constă în redactarea unui eseu de două pagini (de exemplu, despre preocuparea istoricilor pentru romanitatea românilor).

BAREM DE CORECTARE LA ISTORIE BACALAUREAT 2015 – ISTORIE, BAREM CONFORM EDU.RO, BACALAUREAT 2015 –

Cookies