ARHIVA B365

Barbu: Catedrala Mântuirii Neamului, o clădire banală. Aş da bani doar dacă i s-ar prăbuşi zidurile

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Daniel Barbu a afirmat că ideea unei Catedrale a Mântuirii Neamului este destul de veche, ce datează din anii 20 şi este comună naţiunilor mici. „Catedrala Nevski din centrul Sofiei, tot o Catedrală a Mântuirii Neamului bulgar, la fel găsim la Belgrad. Românii nu puteau rămâne în afara acestei mentalităţi de naţiune mică, periferică, dar care are o părere despre sine cu totul impunătoare şi vrea să cazeze o asemenea părere bună despre sine într-o clădire care să fie monumentală”, a apreciat Barbu.

El a precizat că, în eventualitatea în care va ajunge primar general, nu va da bani de la bugetul locale pentru finanţarea catedralei decât în situaţia extremă în care ar fi afectată structura de rezistenţă a edificiului. „Cu excepţia unei situaţii de urgenţă, bine demonstrată – s-ar prăbuşi zidurile şi ar fi nevoie de o intervenţie, dar e o situaţie absolut ipotetică – nu aş da, pentru că proiectul deja a beneficiat de fonduri publice, proiectul este al Patriarhiei şi Patriarhia trebuie să-l ducă până la capăt (…) Din păcate, nu va îmbogăţi oraşul, nu va intra în manualele de arhitectură”, a spus candidatul ALDE.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Acesta crede că amplasamentul pentru Catedrală, lângă Palatul Parlamentului, este unul bine ales, cele două clădiri având o valoare arhitecturală similară.

„Avem acum lângă Casa Poporului perechea ei, adică o clădire mare, care nu va fi monumentală, pentru că monumentalitatea nu-i dată întotdeauna de mărime, ci de geniul arhitectului, de modul în care ştie să lucreze cu proporţiile, deci va fi o clădire masivă, lipsită de monumentalitate şi banală. De aceea spun că va face o pereche ideală cu Casa Poporului, la rândul ei masivă, dar nemonumentală”, a conchis Daniel Barbu.

Sursa: news.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button