FIT CITY

Bărbatul transferat în Bulgaria după explozia din sectorul 4 al Capitalei a murit

Secţia consulară de la Sofia a informat familia, iar Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Ministerul Sănătăţii, a asigurat repatrierea trupului neînsufleţit. Tragicul eveniment este un aspect care ţine de viaţa privată a familiei. În perioada în care pacientul a fost internat la Sofia, Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că pacientul are parte de cele mai bune îngrijiri. Reprezentanţii ministerului au fost în legătură cu autorităţile bulgare, iar cei ai Ministerului Afacerilor Externe român din ţara vecină au vizitat în mod regulat pacientul”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Conform datelor medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, la momentul transferului, pacientul avea arsuri de gradul II şi III pe 60 la sută din suprafaţa corpului.

„Aceste arsuri, precum şi vârsta înaintată (74 de ani), au avut un impact major asupra şanselor sale de supravieţuire”, potrivit documentului citat.

Românul fusese transferat la un spital din Sofia după ce o butelie a explodat, la finele lunii august, în apartamentul în care se afla, de pe strada Perşani din sectorul 4 al Capitalei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button