ȘTIRI

Bărbatul din Capitală care susținea că e medic ortoped și psiholog, plasat sub control judiciar

Decizia e definitivă. Polițiștii bucureșteni l-au reținut, la sfârșitul lunii februarie, și apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de săvârșire a infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și folosire a instrumentelor false.

Cazul de impostură a fost demascat în urma unei anchete realizate de Știrile TVR. Potrivit polițiștilor de la Secția 11 din Sectorul 3, oamenii legii au fost sesizați în luna ianuarie de o femeie de 34 de ani, cu privire la faptul că la data de 17 decembrie 2018 a plătit o sumă de bani unei societăți comerciale cu profil medical, din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat.

„La telefon, când am făcut acea programare, individul a spus că face RMN. RMN-ul este Rezonanță Magnetică Nucleară. Intri într-un tub. La cabinetul acesta care era o cămăruță undeva într-un cămin, mi-a dat să țin o țeavă. Un cilindru la capătul căruia se aprindea o luminiță, un cilindru mic. M-a pus să-l țin în mâna strânsă. Acesta era conectat la un calculator, iar el se uita pe acel calculator. Eu nu vedeam nimic în acel calculator și spunea. Cred că mi-a înșirat peste 50 de boli. Mi-a spus 50 de mii de diagnostice pe care le-aș avea. A trecut și la amenințări, la injurii și amenințări cu lumea interlopă. M-a amenințat cu clanul sportivilor, cu clanul lui Chira”, a povestit unul dintre pacienții bărbatului pentru Știrile TVR. Atunci când a fost identificat de polițiști, bărbatul avea asupra sa mai multe ștampile, cu inscripții aferente mai multor specializări medicale. „De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe documente, diplome și certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere existența unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false. Din verificările efectuate la instituții cu atribuții în domeniul sănătății a rezultat în evidențele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză”, transmit polițiștii bucureșteni într-un comunicat de presă. Cei care au intrat în contact cu falsul medic sunt rugați să se adreseze direct Secției 11 Poliție. Cazul apare la puțin timp după ce Libertatea a dezvăluit că Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile! Apoi, s-a aflat că rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! Raluca Bîrsan, o femeie de 30 de ani, și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.
Citeşte întreaga ştire: Bărbatul din Capitală care susținea că e medic ortoped și psiholog, plasat sub control judiciar. El contestase arestul preventiv


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button