Bărbatul care și-a incendiat mătușa în scara unui bloc din Giulești a fost reținut pentru 24 de ore. Conflictul ar fi pornit de la o moștenire, fapta fiind premeditată

07 nov. 2023
470 Afișari
Bărbatul care și-a incendiat mătușa în scara unui bloc din Giulești a fost reținut pentru 24 de ore. Conflictul ar fi pornit de la o moștenire, fapta fiind premeditată
Bărbatul care și-a incendiat mătușa în scara unui bloc din Giulești a fost reținut pentru 24 de ore. Conflictul ar fi pornit de la o moștenire, fapta fiind premeditată | Foto simbol: Inquam Photos / George Călin

Bărbatul care a incendiat o femeie de 54 de ani în scara unui bloc din Sectorul 6, provocându-i moartea, era nepotul acesteia. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul care a incendiat o femeie a fost reținut pentru 24 de ore

Luni dimineață, un bărbat de 33 de ani i-a dat foc unei femei în scara unui bloc din Giulești, Sectorul 6. Ulterior s-a aflat că acesta era nepotul femeii, iar conflictul ar fi început de la o moștenire, potrivit Observator News.ro.Camerele de supraveghere au susprins tot momentul.

La data de 06.11.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat de 33 de ani), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea omorului calificat, săvârșit cu premeditare și prin cruzimi.

La data de 06.11.2023, în jurul orei 08.40, în timp ce se afla în apropierea intrării din spate într-un bloc din mun. București, sector 6, pe fondul unui conflict preexistent, inculpatul a exercitat acte de violență asupra victimei, o femeie de 54 de ani, agresând-o prin lovirea cu picioarele la nivelul capului și corpului.

În același context, inculpatul a stropit victima cu un lichid inflamabil, cel mai probabil benzină, după care a incendiat-o cu o brichetă. Alertate de martorii oculari, echipajele de urgență au sosit la fața locului și au constatat decesul victimei.

Trupul victimei a fost transportat la INML pentru realizarea autopsiei medico-legale, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Din probe s-a constatat că nepotul victimei și-a premeditat fapta, procurând 5 litri de benzină de la o stație de carburant, deplasându-se apoi la locuința femeii, acolo unde a acționat în modul descris mai sus.

Bărbatul a incendiat victima cât timp aceasta era încă în viață. Procurorii au apreciat că omorul a fost săvârșit prin cruzimi.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies