ȘTIRI

Bărbatul care „părea să pătrundă în gândirea lui Ceauşescu”

Dan Chirvasiu, fost inginer constructor, a povestit, pentru Evz.ro, cum a lucrat o perioadă la fântânile din zona Casei Poporului

Bărbatul relatează că, după aproape fiecare vizită a dictatorului pe şantier, muncitorii ajungeau să dărâme ce-au făcut şi să reconstruiască: „După fiecare vizită intram cu picamerele şi spărgeam totul. Partea proastă este că şi când refăceam aveam sentimentul că este degeaba pentru că el revenea şi spărgeam din nou.

Însă Chirvasiu îşi aduce aminte că pe şantier avea un om care „părea să pătrundă în gândirea lui Ceauşescu”. Acest părea să facă parte din echipajul său de pază: „El a strâns constructorii şi arhitecţii, care lucrau la fântâni şi le-a dictat nişte cote. Adică 2 m acolo, 3 m dincolo… Am notat şi am făcut cum a spus el. Ne aşteptam ca Ceauşescu să vină peste câteva zile, să critice iar şi să ne dea şi afară pe toţi. Nu a fost aşa. Când a revenit el a spus: «Vedeţi, tovarăşi, că se poate. Aţi înţeles, acum sunt ample»”

După câteva luni însă, omul misterior acela a dispărut din anturajul Tovarăşului. Fostul inginer spune că nu l-a revăzut niciodată de atunci.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button