ARHIVA B365

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a fost reţinut

Procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au emis, sâmbătă noapte, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, sub acuzaţiile de ultraj şi loviri şi alte violenţe.

Duminică, bărbatul va fi dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit avocatului din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu, acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

La ieşirea de la Parchet, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, „cântate pentru Băsescu”.

„După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?”, a spus constănţeanul.

Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: „Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân”.

Bărbatul, Adrian Zglobiu, care este şomer şi este din Constanţa, l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală „Mircea”, la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc sâmbătă în dana de pasageri a Portului Constanţa.

Şeful statului a fost scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică.

După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofiţerii SPP, în timp ce şeful statului s-a şters cu mâna pe faţă, apoi a continuat să stea de vorbă cu câţiva oameni din mulţimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanţa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button