ARHIVA B365

Bărbatul care i-a GHIDAT ”SPIRITUAL” pe teroriştii din Paris, susţinut ca REFUGIAT POLITIC în Franţa

Djamel Beghal, mentorul spiritual al fraţilor Kouachi și al lui Amedy Coulibaly, trăia într-o localitate din sudul țării, pe banii francezilor, având statutul de refugiat politic.

O emisiune de la postul TV France 2 prezintă pe larg viața lui Djamel Beghal, în satul Murat. El este considerat un cetățean liniștit, care trebuie să se prezinte în fiecare zi la poliție și care este urmărit pas cu pas, scrie evz.ro.

Din imaginile și din interpretările strânse la dosar se poate vedea cu ușurință că asasinii Amedy Coulibaly și Cheriff Kouachi îl vizitaseră foarte des. Ei aveau lungi discuții despre sacrificiile pe care le presupune cauza islamică și participau la dese ședințe de pregătire fizică în împrejurimile comunei.

Tot sejurul teroristului, care locuiește într-un hotel de trei stele, costă statul francez 3000 de euro pe lună.

Născut în anul 1965, Djamel Beghal s-a mutat în Marea Britanie în anul 1997 şi a devenit discopolul radicalilor Abu Hamza şi Abu Qatada. În anul 2005, a fost condamnat 10 ani de închisoarea pentru plănuirea unui atac asupra Ambasadei SUA din Paris. În închisoare acesta i-a cunoscut pe Cheriff Kouachi şi Amedy Coulibaly, cărora le-a inoculat ideile sale radicale.

Beghal a fost eliberat în anul 2009 şi pus în arest la domiciliu în localitatea Murat, unde a fost vizitat de-a lungul timpului de jihadişti aspiranţi, inclusiv Kouachi şi Coulibaly.

Numele său a revenit în centrul atenţiei după atacurile teroriste din Franţa, când a fost scoasă la lumină influenţa pe care acesta a avut-o asupra celor doi terorişti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button