ARHIVA B365

Bărbatul care a violat o jurnalistă în Floreasca a ajuns după gratii pentru 13 ani

„La data de 12 februarie, la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost transmis, de către Judecătoria Sectorului 1, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele unui bărbat de 32 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului Bucureşti. Mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea a fost pus în aplicare de către poliţişti, urmându-se procedura legală, persoana condamnată fiind condusă la Penitenciarul Rahova, în vederea încarcerării”, anunță Poliția Capitalei într-un comunicat remis B365.ro. 

Este vorba despre autorul violului ce a avut loc pe 1o septembrie 2013, în zona Floreasca. Conform poliţiştilor, tânăra jurnalistă de radio a fost acostată, pe 10 septembrie, de un bărbat de 32 de ani, în zona Dorobanţi. El a ameninţat-o cu un cuţit pentru a-l urma în Parcul Perla. De acolo, el i-a cerut fetei să-l urmeze pe Calea Floreasca, până la Parcul de malul Lacului FLoreasca.

În momentul în care au ajuns în zona lacului Floreasca, sub ameninţarea cuţitului, aceasta ar fi fost supusă unor acte de perversiune sexuală.

În baza probelor existente şi a unui mandat emis de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, poliţiştii Secţiei 1 au efectuat, în data de 16.09.2013, o percheziţie la domiciliul bărbatului suspect, unde au identificat obiectele vestimentare cu care cel în cauză ar fi fost îmbrăcat la data comiterii faptei. Suspectul a fost reţinut de către poliţiştii bucureşteni, în ziua de 17.09.2013 fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă. El a fost recunoscut și de către jurnalista violată. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cadrul unei declarații de presă, procurorii au făcut public numele jurnalistei violate, declarația fiind transmisă în direct la televiziuni. Identitatea victimei nu a fost protejată.

Bărbatul arestat și condamnat în acest caz se numește Ninel Mogoșanu. Cu puțin timp înainte de comiterea violului, el fusese eliberat condiţionat după ce executase opt din 11 ani de închisoare pentru tâlhărie şi viol.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button