Bărbatul care înţepa fetele cu acul voia să „le atragă atenţia”. Riscă ani buni de închisoare

de:
12 ian. 2012
0 Afișari
Bărbatul care înţepa fetele cu acul voia să

Poliţiştii Secţie 22 au reuşit să-l identifice pe suspect. În acest moment el este reţinut şi se află la audieri” a declarat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae. După ce cazul a fost mediatizat, iar poza individului a apărut peste tot, poliţistii au reuşit să-l prindă în scurt timp pe agresor. Acesta este căsătorit din câte se pare cu o avocată şi nu are copii. „Ancheta a fost instrumentată de poliţiştii Secţiei 22 şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Sector 6. El este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi riscă închisoare până la 7 ani închisoare dacă va fi găsit vinovat. Se pare că individul nu a folosit un ac medicinal ci un ac de birou şi susţine ca a vrut să atragă atenţia, nu să transmită vreo boală„, spune comisarul Diana Sarca. Dacă se dovedeşte că obiectul folosit de acesta era contaminat, fapta nu va mai fi încadrată doar la ultraj contra bunelor moravuri. Surse judiciare au declarat pentru B365.ro ca, în primă instanţă, agresorul ar putea fi acuzat de tentativă de omor, faptă în cazul căreia există circumstanţă agravantă dacă s-a petrecut în public. Codul penal prevede pentru astfel de fapte o pedeapsă cuprinsă între 7,5 şi 12,5 ani de inchisoare. Se pare că individul, în vârstă de 35 de ani, este funcţionar al unei bănci.

Fapta bărbatului nu este singulară. De ieri şi până astăzi au mai fost înregistrate câteva plângeri tot cu acelaşi subiect. „Până acum au mai fost depuse încă cinci plângeri. Este vorba tot despre femei care au fost victime în luna decembrie. Și aceste femei şi-au făcut analizalele medicale dar nu veniseră să depună plângere până la mediatizarea cazului. Din datele pe care le avem până în prezent agresorul, care se pare că este acelaşi, a acţionat şi pe strada”, mai spune comisarul Diana Sarca.

Reamintim, pe 5 ianuarie, în jurul orei 8.45, o tânără în vârstă de 26 de ani, care se deplasa cu tramvaiul 41 dinspre Drumul Taberei spre staţia Lujerului, a fost înţepată cu un ac, de un necunoscut. Bărbatul, după spusele tinerei, a urcat în spatele ei şi a înţepat-o în piciorul drept. Când s-a uitat în spate, femeia a văzut că necunoscutul avea un obiect ce părea lipit de podul palmei, pe care voia să îl îndese într-o bască, pe care a aruncat-o apoi într-o pungă. Ulterior, tânăra a dat dovadă de stăpânire de sine şi a reuşit să îl fotografieze pe individ, fapt ce a dus la indentificarea acestuia. Citiţi mai multe despre acest caz aici.

Cookies