Bărbatul care a înjunghiat un polițist în stația de tramvai, reținut de Poliție

de:
31 oct. 2013
1 Afișari
Bărbatul care a înjunghiat un polițist în stația de tramvai, reținut de Poliție

La data de 31.10.2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului DIACONU DUMITRU-CĂTĂLIN, în vârstă de 21 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat.

În cele din urmă, după o amplă anchetă, agresorul a fost într-un final descoperit în cursul serii de miercuri în Bucureşti după ce a fost identificat şi ulterior reţinut de o patrulă de poliţie. În prezent, el urmează să fie dus în faţa instanţei, cu cerere de arestare preventivă, scrie romaniatv.net.

În cursul unei dimineţi de sâmbătă, în data de 19 octombrie, în jurul orei 5.00, un tânăr poliţist de 21 de ani din cadrul secţiei 20, aflat în timpul liber, a fost atacat de un necunoscut cu un cuţit, după ce nu a vrut să îi dea o ţigară.

Sergiu Iacoş, victima din Crângaşi, a fost mai mult timp în stare critică, însă medicii au reuşit să-i salveze viaţa, tânărul agent colaborând cu colegii săi pentru prinderea celui care a vrut să îl omoare cu mai multe lovituri de cuţit. Incidentul a avut loc chiar în staţia tramvaiului 41 din Piaţa Crângaşi.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București:

„În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut că, la data de 19.10.2013, în timp ce se afla în refugiul staţiei de tramvai Piaţa Crîngaşi, inculpatul Diaconu Dumitru-Cătălin a înjunghiat-o cu un cuţit, în mod repetat, în picior şi abdomen, pe partea vătămată I.B.S., agent de poliţie în cadrul Secţiei 20 Poliţie.

Victima a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti unde a fost internată cu diagnosticul „politraumatism prin agresiune. Plagă înjunghiată gambă dreapta cu interesare pedicul arteriovenos interosos. Hemoragie externă. Plagă înţepată flancul stâng nepenetrantă preperitoneală. Plagă înţepată superficială coapsă dreapta, faţa internă. Plagă superficială presternală”.

În urma unor ample activităţi de verificări şi investigaţii efectuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Serviciul Omoruri şi Serviciului Analiza Informaţiilor, ambele din cadrul D.G.P.M.B., beneficiind de sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii, la data de 30.11.2013 s-a reuşit identificarea şi depistarea agresorului.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B„.

Cookies