ARHIVA B365

Bărbatul care a furat pistolul jandarmeriței şi-a retras solicitarea de a fi cercetat în libertate

Marius Iorga, avocatul bărbatului, a declarat miercuri că împreună cu clientul său a ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună strategie în apărare pentru a-şi crea un avantaj pe viitor în procesul penal.

„A fost voinţa sa aceea de a-şi retrage contestaţia. Urmează să colaborăm în continuare cu poliţiştii DGPMB şi cu procurorul de caz. Au sprijinul lui în identificarea altor persoane”, a spus avocatul bărbatului.

Avocatul a precizat că bărbatul a colaborat cu anchetatorii şi a conştientizat gravitatea faptelor de care este acuzat.

Poliţia Capitalei anunţa marti că bărbatul i-a condus pe anchetatori la locul în care îngropase pistolul, pe marginea unei bălţi din localitatea Petrechioaia, judeţul Ilfov. El a tras două focuri de armă în câmp deschis, poliţiştii găsind unul dintre cartuşele folosite, şi-a recunoscut faptele, însă nu a avut o explicaţie pentru ce a făcut.

„În data de 20 august, inculpatul i-a condus pe anchetatori şi a fost depistată arma sustrasă. Se afla îngropată la marginea unei bălţi de pescuit de pe raza comunei Petrechioaia, judeţul Ilfov. Arma a fost îngropată acolo încă de sâmbătă. De asemenea, au fost găsite patru tuburi cartuş, vorbim de patru cartuşe integrale, bărbatul conducând şi la locul în care a executat două focuri de armă, unul dintre tuburi fiind găsit. Vorbim despre un câmp. Bărbatul nu are o motivare pentru modul în care s-a manifestat”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Bărbatul are 32 de ani şi este din judeţul Ilfov. El este arestat pentru 30 de zile, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în forma sustragerii unei arme şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Alţi doi bărbaţi se află în arest preventiv pentru 30 de zile pentru ultraj şi tulburarea ordinii publice, după ce i-au agresat pe cei doi jandarmi care au rămas în urma colegilor lor în Piaţa Victoriei.

Poliţia Capitalei a anunţat luni seară că a fost recuperat pistolul sustras în 10 august de la femeia jandarm bătută în timpul protestului, arma fiind găsită în zona localităţii Petrăchioaia din judeţul Ilfov.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button