Bărbatul care a furat din Policlinica Titan a fost prins de polițiști

de:
21 ian. 2016
0 Afișari
Bărbatul care a furat din Policlinica Titan a fost prins de polițiști

Miercuri, 20 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt din Policlinica Titan.

La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 13 au fost sesizaţi de către un bărbat, reprezentant al unei firme de pază, prin intermediul 112, cu privire la faptul că, în cursul nopţii precedente, persoane necunoscute au pătruns în mod ilicit în mai multe cabinete medicale individuale din cadrul unei policlinici din sectorul 3 şi au sustras mai multe laptopuri.

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada 8 – 19 ianuarie a .c., a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat a valorificat un laptop dintre bunurile reclamate ca sustrase, procedându-se la punerea în aplicare a trei autorizaţii de percheziţie, la domiciliul acestuia precum şi în alte două locaţii din judeţul Ilfov.

Astfel, persoana implicată a fost identificată şi condusă la sediul secţiei de poliţie, pentru audieri.

În urma extinderii cercetărilor a fost identificat un alt bărbat, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Ilfov, conturându-se ipoteza că acesta este cel care a pătruns în noaptea de 7/8 ianuarie a.c. în incinta policlinicii şi ar fi sustras bunurile menţionate.

În jurul orei 20.30 bănuitul a fost reperat în trafic pe raza comunei Jilava, unde a fost blocat de echipaje ale Secţiei 13 Poliţie. În autoturismul bărbatului au fost găsite două dintre laptopurile reclamate ca sustrase.

Acesta a fost condus la audieri şi ulterior a recunoscut comiterea infracţiunii, indicând şi locul unde se află celelalte bunuri sustrase.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire, cu unul dintre cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

De asemenea, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu faţă de agentul de pază ce avea în atribuţii supravegherea obiectivului, totodată firma de pază fiind sancţionată contravenţional cu suma de 2.000 de lei, conform Legii nr. 333/2003.

Cookies