Bărbatul care a ameninţat cu un pistol mai mulţi studenţi din Capitală, pus sub control judiciar

de:
21 aug. 2016
1 Afișari
Bărbatul care a ameninţat cu un pistol mai mulţi studenţi din Capitală, pus sub control judiciar

După ce a fost reţinut de poliţiştii Secţiei 10, care l-au audiat, sâmbătă, mai multe ore, bărbatul a fost prezentat unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3, care a decis ca acesta să fie pus în libertate, dar a dispus măsura controlului judiciar. Acesta este obligat să meargă la Poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere judiciară şi are mai multe interdicţii în cele 60 de zile, scrie news.ro.

Bărbatul care a ameninţat cu pistolul mai mulţi studenţi de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) se numeşte Florian Pisică şi este cercetat pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Incidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în faţa căminului UNATC din cartierul Vitan , fiind surprind de o cameră de supraveghere din zonă. În imagini se vede cum mai mulţi studenţi stau de vorbă, pe o bancă din faţa căminului, iar un bărbat vine la aceştia, discută cu ei, apoi scoate un pistol cu care îi ameninţă şi loveşte un tânăr, moment în care un coleg al acestuia ripostează. Tinerii intră în fugă în cămin, iar bărbatul mai stă puţin şi pleacă.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a mers sâmbătă la Secţia 10 de Poliţie, a recunoscut ce s-a întâmplat şi le-a dus poliţiştilor şi pistolul pe care îl avea la el în urmă cu două seri, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, precizând că arma este de tip airsoft, care nu este supusă autorizării.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că locuieşte în apropierea căminului şi că le-a mai atras atenţia tinerilor că fac gălăgie, iar în noaptea de joi spre vineri a ieşit pentru a discuta cu ei.

Sursele judiciare au precizat, pentru News.ro, că, la audieri, bărbatul a spus că a avut acea reacţie pe fondul unei stări generale de stres şi oboseală, în contextul în care are un copil de trei săptămâni. El le-a mai spus poliţiştilor că nu vrea să depună plângere în cazul studenţilor, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Studenţii au depus plângere la poliţie, în care au relatat ce s-a întâmplat în seara în care au fost ameninţaţi cu un pistol de către bărbatul de 32 de ani.

Cookies