Bărbați din București în pragul unei crize de nervi. Din fericire, nu-s singurii: și Ben Affleck e în situație de necaz

04 mai 2022
2264 Afișari
Bărbați din București în pragul unei crize de nervi. Din fericire, nu-s singurii: și Ben Affleck e în situație de necaz
Bărbați din București în pragul unei crize de nervi. Din fericire, nu-s singurii: și Ben Affleck e în situație de necaz

V-ați întors din vacanțe? Înapoi la muncă, totul bine? Să vedem ce s-a mai întâmplat prin București și împrejurimi cât am stat noi la șpriț.

‘Patru nopți și patru zile’, varianta Hollywood

Poate că săptămana care a trecut a fost bună pentru aceia dintre noi plecați în minivacanță, care am băut liniștiți trei zile încontinuu fără stres, însă nu a fost la fel de bună pentru Ben Affleck. Aflăm din presă că Jennifer Lopez își va obliga actualul (și fostul și probabil viitorul fost) iubit ca, atunci când îi va deveni soț, să întrețină cu ea relații intime de patru ori pe săptămână.

În traducere liberă, asta înseamnă că Ben n-o să mai poată avea, de pildă, o minivacanță liniștită de 1 mai cu băieții, scăldată în bere, fiiincă va trebui să o întrerupă brusc pentru a se întoarce la domiciliu, unde J Lo îl va aștepta fiartă de nervi în vârful canapelei, fluturând un teanc de A4 cu obligații contractuale.

Fiindcă Jennifer este fizic incapabilă doar să fie cu un bărbat fără să se mărite cu el, această mare pasionată a căsătoriilor va avea o problemă când Ben va ceda nervos, apoi toți bărbații care așteptau la coadă la doamna Lopez se vor gândi de două ori înainte să facă pasul cel mare.

Florin Cîțu vs hackerii

Trecem înapoi oceanul la propria noastră divă, pe numele său Florin Cîțu, care a suferit recent o profundă rană narcisică atunci când o grupare de hackeri nu a știut ce funcție politică deține onor chelia dumnealui. nu știu ce hackeri sunt ăia care nu știu cine este președintele Senatului sau președintele Camerei Deputaților’, a spus el cu tristețe.

În primul rând, ceea ce au făcut hackerii respectivi  a fost să ilustreze perfect și natural sentimentul tuturor românilor, și anume ‘habar n-avem care ce faceți pe acolo la muncă pe banii noștri’. În capul nostru și al hackerilor, politicienii sunt toți o apă și un pământ și evident că o să îl încurcăm pe Marcel Ciolacu cu Florin Cîțu deoarece totul e un melanj fleoșcăit de incompetență și prostie.

La un curs am învățat că pilonul unui material jurnalistic este ‘Show, don’t tell’. Adică ‘Demonstrează, nu da din gură’, atunci cand vrei să scoți în evidență o situație. Acesta este și sfatul pe care i-l dăm noi, Supușii săi (sau ce suntem în capul ăla senatorial) lui Florin Cîțu: nu este nevoie să urlăm și să ne supărăm cand nu știe lumea cine suntem. Dacă nu știe lumea ce facem cu viața noastră, nu e vina lumii, ci e vina noastră că nu am făcut nimic suficient de remarcabil ca să știe populația României cu ce ne ocupăm în afară de a deține o șuviță rebelă și a spune tâmpenii gen ‘Romanii ar trebui să simtă bunăstarea datorată creșterii economice’ (anul trecut).

Viața e greu și nu toți poate, cum spunea cineva

Fix când să pună piciorul delicat în aeronavă, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care se pregătea să plece cu familia în minvacanță – în orașul ‘Firenze’ cum i-a spus el, sau ‘Florența’ cum îi spunem noi, pulimea, – a fost bătut pe umăr de un domn de la DNA și rugat să vină puțin cu el pană la sediu.

Aceasta este o poveste atât de prezentă în peisajul nostru încât nu ne mai mișcă cu nimic. Habar n-avem cu ce mai este investigat acum (e ceva legat de gunoaie) dacă o fi vinovat, dacă n-o fi vinovat și oricum aia este strict treaba legii. La nivel strict de percepție publică, opriți un om pe stradă în București și întrebați-l câte dosare are deschise primarul X. Probabil n-o să știe nimeni exact, dar așa cu un grad de aproximație orice bucureștean o să zică că probabil vreo 3-4 dosare, dintre care unul este vreo chestie cu evaziune fiscală și/sau abuz de putere. Este la fel de la ordinea zilei să avem primari investigați de diverse instituții ale statului cum e să avem găinaț pe asfalt. El pur și simplu există și vestea proastă e că nu prea avem ce să facem. Por que, vă veți întreba?

Din motive misterioase pentru noi, acești oameni sunt aleși în continuare, fiindcă, na, corupția morală nu prea ne impresionează. Nici nu deschidem subiectul corupției cu bani. Da, sigur, știm că e ceva dubios cu fiecare politician,’dar nu s-a dovedit, dar oricum nimeni nu e perfect’ etc. Iar până atunci o să ne agităm și noi inutil precum Florin Cîțu că de ce nu știu hackerii cine e. Din același motiv pentru care avem politicieni dubioși – simplu! – pentru că nu interesează pe aproape nimeni. Mergeți experimental prin piață și întrebați ‘v-ar deranja dacă primarul imaginar Xulescu mai fură din când în când dacă vă dă, să zicem, reducere la întreținere pe perioada mandatului lui?’ Nope? Perfect. Să îl votăm în continuare.

Nota B365.ro  Sau mai bine o votăm (în general) e pe Oana, alături de care putem trece fluierând prin toate crizele și apocalipsele și nasoalele.

 

Cookies