ARHIVA B365

Bărbat, trimis în judecată de DNA, după ce a cerut 30.000 euro pentru a interveni la 3 judecători

STĂNESCU FERDINANT a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA Oradea pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

„În zilele de 22 şi 25 noiembrie 2015, precum şi în ziua de 9 decembrie 2015, inculpatul Stănescu Ferdinant a pretins de la o persoană (denunțător în cauză), suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra a trei magistrați din municipiul Iași, învestiți cu soluționarea unei cauze penale în care o rudă a persoanei denunțătoare fusese trimisă în judecată, în stare de arest preventiv.

În schimbul banilor pretinși, inculpatul a afirmat că îi va determina pe magistrații respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective.

Inculpatul mai susținea că fiecare dintre cele trei persoane („doi procurori și un judecător”) urmau să primească inițial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunțătorului, încă 5.000 de euro/persoană.

La data de 09 decembrie 2015, în parcarea unui hotel din localitatea Băile Felix, inculpatul Stănescu Ferdinant a primit de la denunțător o primă tranșă de 12.000 de euro din suma pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate asigurat de Serviciul Român de Informații.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button