Bărbat mort, după ce a căzut în gol, în zona Tei

de:
11 nov. 2010
0 Afișari
Bărbat mort, după ce a căzut în gol, în zona Tei

Potrivit poliţiştilor, bărbatul lucra la anveloparea unui acoperiş al unei structuri metalice ce avea ca destinaţie o spălătorie auto. În urma impactului cu solul, acesta a decedat pe loc.

După cum susţin reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, la faţa locului s-a deplasat o echipă de doi inspectori pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. „Din primele informaţii culese la faţa locului, bărbatul a căzut de la o înălţime de 4,5-5 metri, în timp ce executa o lucrare la acoperişul unei structuri metalice. Până în acest moment nu au putut fi identificate echipamentele de protecţie ale muncitorului”, a declarat Constantin Bujor, inspectorul şef al ITM Bucureşti.

Acesta a adăugat că, în cursul zilei de mâine, delegaţii firmei pentru care lucra bărbatul se vor deplasa la sediul ITM pentru a dovedi cu acte dacă acesta avea forme legale de angajare şi dacă i-a fost asigurat echipament de protecţie adecvat lucrului la înălţime.

În cazul în care firma va fi găsită vinovată, administratorul acesteia riscă o sancţiune contravenţională cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei şi, după caz, propunere de începere a urmăririi penale dacă se dovedeşte că muncitorul a fost obligat să urce pe schelă fără ca patronul să îi asigure mijloacele de protecţie necesare.

Cookies