Bărbat lovit pe trecerea de pietoni de o trotinetă electrică în București. Crește numărul acestor incidente în Capitală | VIDEO

02 iul. 2021
193 afișări
Bărbat lovit pe trecerea de pietoni de o trotinetă electrică în București. Crește numărul acestor incidente în Capitală | VIDEO

Bărbat lovit pe trecerea de pietoni de o trotinetă electrică în București. Incidentul vine la doar câteva zile distanță după ce o fată a fost doborâtă, pe trotuar, de impactul cu un astfel de mijloc de deplasare.

Bărbat lovit pe trecerea de pietoni de o trotinetă electrică în București. Încă un accident dintre o trotinetă și un pieton în Capitală, în decurs de doar câteva zile.

În imaginile care au fost surprinse de o camera de supraveghere, și care au fost prezentate joi seară de Digi24, se poate observa cum o trotinetă condusă de un bărbat cu o viteză destul de mare lovește în plin un alt bărbat, care traversa, regulamentar, pe trecerea de pietoni. De impact scapă un alt pieton, o femeie care se afla în stânga victimei.

Bărbatul lovit de trotinetă este doborât la asfalt, iar conform sursei citate cel care a produs accidentul nu s-a interesat de statarea de sănătate a persoanei rănite, ci doar i-a oferit contravaloarea produselor pe care acesta le avea într-o pungă de cumpărături, care se împrăștiaseră pe stradă.

Lovit pe trecerea de pietoni de o trotinetă electrică. Incident asemănător zilele trecute

Un incident asemănător, dar cu consecințe mai grave, a avut loc zilele trecute tot în Capitală, în zona parcului Tineretului. Atunci, o fată a fost lovită tot de un bărbat care se afla pe o trotinetă electrică și doborâtă la pământ.

În urma impactului, tânără a suferit câteva răni care au necesitat intervenția unei ambulanțe și transportarea sa la spital.

Bărbatul care a produs accidentul de zilele trecute a plecat de la locul faptei chiar de sub ochii polițiștilor, însă a fost prins la scurt timp de agenții de poliție.

Trotinetele electrice sunt reglementate în Codul Rutier

Guvernul a aprobat anul trecut o ordonanța de urgență prin care circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice a fost reglementată, principalele prevederi ale acesteia fiind:

  • circulația acestor mijloace de transport pe trotuar este interzisă
  • trotinetele electrice pot fi conduse doar pe șoselele unde limita maximă de viteză este de 50 km/h sau pe pistele de biciclete, dacă acestea există
  • vârsta minimă de la care se pot conduce trotinetele electrice este de 14 ani
  • trotinetele electrice trebuie să fie dotate cu sisteme de iluminare sau reflectorizante
  • Este obligatorie purtarea, de către cei sub 16 ani, de cască de protecție
  • amenzile pentru nerespectarea prevederilor circulației cu trotinetele se încadrează în clasa a 2-a contravențională, uneori chiar în clasa a 3-a, adică 4-5 puncte și respectiv 6-8 puncte de amendă

Pe același subiect: Tânăr pe trotinetă la un pas să fie călcat de un taxi, în Bucureşti

Cookies