Bărbat din București, prins de polițiști când ardea cabluri în Parcul Natural Văcărești. Voia să topească izolația pentru a vinde cuprul din interior

09 ian. 2023
574 Afișari
Bărbat din București, prins de polițiști când ardea cabluri în Parcul Natural Văcărești. Voia să topească izolația pentru a vinde cuprul din interior
Bărbat din București, prins de polițiști când ardea cabluri în Parcul Natural Văcărești. Voia să topească izolația pentru a vinde cuprul din interior | Sursă foto: Facebook-Administrația Parcul Natural Văcărești

Poliția Locală a Municipiului București a anunțat că sâmbătă, 7 ianuarie 2023, un bărbat a fost prins în timp ce ardea mai multe cabluri electrice în Parcului Natural Văcărești. Acesta a fost identificat și predat Poliției Române.

Un bărbat a fost prins în timp ce ardea cabluri în Parcul Natural Văcărești

B.S. a fost surprins de către polițiștii locali ce patrulau prin Parcul Natura Văcărești când ardea un maldăr de cabluri electrice.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani voia să topească izolația acestora pentru a putea extrage, și mai apoi vinde, cuprul din cabluri.

Bărbat ce ardea cabluri de curent în Parcul Natural Văcărești
Bărbat ce ardea cabluri de curent în Parcul Natural Văcărești | Sursă foto: Facebook-Politia Locala București

Pentru a le putea arde, bărbatul a strâns un snop de vreascuri cărora le-a dat foc, iar peste acestea a aruncat cablurile. Toate acestea s-au petrecut chiar în mijlocul Parcului Natural Văcărești, arie ce este protejată și unde aprinderea oricărui tip de foc este strict interzisă.

Polițiștii au stins imediat flăcările astfel încât acestea să nu se extindă și să producă un incendiu.

Polițiștii desfășoară permanent acțiuni de control

Aprinderea oricărui tip de foc, inclusiv fumatul, în Delta Văcărești este sancționat cu o amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei, conform Regulamentului Parcului Natural Văcărești.

Ne confruntam des cu asemenea cazuri. Incendiile din Parcul Natural Văcărești sunt o amenințare permanentă la adresa parcului, a siguranței cetățenilor și a speciilor prezente în parc, a declarat Administrația Parcul Natural Văcărești.

Respectivul bărbat a fost identificat de către agenții aflați în patrulă și a fost predat Poliție Române pentru continuare cercetărilor în cauză.

Poliția Locală a Municipiului București desfășoară permanent activități de prevenire a faptelor antisociale și de descurajare a acestora. Acestea au scopul de a asigura un climat de siguranță și ordine publică în Parcul Natural Văcărești.

Cookies