Bărbat din București, acuzat că promitea posturi într-o instituție publică contra unor sume de bani. Discuțiile erau purtate în timpul curselor de ride-sharing

22 mart. 2023
277 Afișari
Bărbat din București, acuzat că promitea posturi într-o instituție publică contra unor sume de bani. Discuțiile erau purtate în timpul curselor de ride-sharing
Bărbat din București, acuzat că promitea posturi într-o instituție publică contra unor sume de bani. Discuțiile erau purtate în timpul curselor de ride-sharing. Sursa foto: Freepik

Un bărbat din București pretindea că este angajat într-o instituție publică și discuta cu mai multe persoane că le poate facilita angajarea. Acesta ar fi primit mai multe sume de bani de la persoanele cărora le promitea un post în instituția respectivă.

Bărbatul discuta cu persoane în timpul unor curse de ride-sharing

Bărbatul ar fi discutat cu mai multe persoane în timpul unor curse de ride-sharing. Acesta a primit sume de bani de la mai multe persoane cărora le făcea promisiuni în legătură cu obținerea de locuri de muncă în instituția în care bănuitul pretindea că lucra. În plus, acesta prezenta și o legitimație.

Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe data de 22 martie 2023. Acestea s-au desfășurat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

„Comisarul Toni” a reușit să păcălească 6 femei

Bărbatul ar fi inițiat mai multe discuții cu persoanele pe care le transporta în timpul curselor de ride-sharing din septembrie 2022 și până în prezent. Acesta le spunea călătorilor că există posturi vacante în cadrul unei instituții publice sau a unor servicii aferente în cadrul altor organizații.

Din cercetări, s-a stabilit că, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv că este angajat al instituției menționată mai sus, prezentând o legitimație în acest sens, bănuitul ar fi indus în eroare persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că le poate facilita angajarea pe anumite posturi vacante.

Acesta primea bani pentru plata înscrierii și pentru completarea dosarului de angajare, iar sumele erau transferate prin intermediul unor platforme financiare.

Prin această modalitate, bărbatul, care își zicea „Comisarul Toni”, în vârstă de 44 de ani, a păcălit 6 femei. În timpul curselor de ride-sharing, pretindea faptul că vorbește la telefon cu oameni importanți din cadrul Poliției.

Acesta, pe lângă faptul că cerea fiecărei cliente sume cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei, le cerea și sticle de whiskey pentru fișele medicale sau alte documente necesare pentru dosar, conform Observator.

În urma cercetărilor, bănuitul a fost condus la audieri pentru a se dispune măsurile legale și a fost reținut pentru 24 de ore.

Continuarea cercetărilor vor fi făcute de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (6 acte materiale).

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies