Bărbat din București acuzat că fura bani de pe cardurile celor care donau pentru cazuri umanitare

03 iun. 2021
140 afișări
Bărbat din București acuzat că fura bani de pe cardurile celor care donau pentru cazuri umanitare

Bărbatul din București a fost arestat sub suspiciunea că fura bani de pe cardurile celor care donau pentru cazuri umanitare, conform unui anunț al Poliției Capitalei.

Cercetările în acest caz au început după ce o femeie a reclamat că la începutul lunii ianuarie o persoană necunoscută i-ar fi accesat în mod fraudulos cardul bancar și ar fi efectuat operațiuni după acesta, au spus polițiștii citați de Mediafax.

Polițiștii au identificat bărbatul bănuit că în primele două luni ale anului ar fi contactat, pe o pagină de socializare care promova cazurile umanitare ale unor copii suferind de diferite afecțiuni grave, mai mulți părinți. Iar sub pretextul donării unor sume de bani, a obținut date de pe cardurile bancare și cărțile de identitate ale acestora.

Mai apoi, bărbatul ar fi folosit informațiile obținute de la două persoane vătămate pentru a face plăți online sau pentru a retrage bani prin diverse aplicații bancare.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București continuă cercetările în acest caz.

Cookies