Banii românilor, negociaţi de guvernanţi cu FMI, săptămâna viitoare

de:
25 ian. 2015
0 Afișari
Banii românilor, negociaţi de guvernanţi cu FMI, săptămâna viitoare

Delegaţia va avea întâlniri şi cu reprezentanţii sectorului privat, ai sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, partidelor politice şi ai organizaţiilor societăţii civile. Urmează discuţii tensionate pe mai multe teme.

Misiunea comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale începe pe 27 ianuarie şi se va finaliza pe 10 februarie. Sunt două săptămâni de evaluări pentru Guvern pe toate domeniile economice, potrivit antena3.ro.

În primul rând, experţii organismelor financiare internaţionale sunt interesaţi de măsurile economice pe care Executivul român intenţionează să le ia anul acesta, deoarece FMI consideră prea optimistă proiecţia din bugetul de stat la capitolul venituri.

Gradul de absorbţie al fondurilor europene va fi de asemenea un punct de discuţie, dar şi listările la bursă ale unor companii de stat.

Un subiect important va fi şi reducerea Taxei pe Valoare Adăugată. Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că este posibilă reducerea TVA cu cel mult 3 puncte procentuale sau scăderea la anumite categorii de produse, în special cele alimentare.

Cookies