Banii pentru tinerii căsătoriți din București, sub semnul întrebării. Nicușor Dan: Gabriela Firea a cheltuit fondurile în avans, într-o orgie de târguri și festivaluri

10 iun. 2022
2297 Afișari
Banii pentru tinerii căsătoriți din București, sub semnul întrebării. Nicușor Dan: Gabriela Firea a cheltuit fondurile în avans, într-o orgie de târguri și festivaluri
Banii pentru tinerii căsătoriți din București, sub semnul întrebării. Nicușor Dan: Gabriela Firea a cheltuit fondurile în avans, într-o orgie de târguri și festivaluri. Surse foto: Inquam & Agerpres

După ce a primit o solicitare din partea Prefectului Capitalei, Nicușor Dan o invită pe Gabriela Firea să lanseze programul cu banii pentru tinerii căsătoriți, la nivel național, cu același cuantum de la nivelul Bucureștiului.

Nicușor Dan, despre banii pentru tinerii căsătoriți

Primarul General al Capitalei a primit o solicitare din partea Prefectului Capitalei, Toni Greblă pentru a răspunde unei adrese trimisă din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea.

Adresa respectivă avea legătură cu stimulentul financiar pentru constituirea familiilor în plan local, mai exact: banii pentru tinerii bucureșteni care se căsătoresc.

Nicușor Dan a ținut să-i reamintească fostului primar al Capitalei că a lăsat Municipalității un buget plin de datorii și că un an de zile a durat „stabilizarea” primăriei, după aceste găuri în buget.

„În cazul în care fostul primar și actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoșat de datorii și că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eșalonând, reeșalonând și plătind aceste datorii”, transmite Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Bani cheltuiți în avans, într-o orgie de târguri și festivaluri

Primarul Capitalei spune că banii pentru tinerii căsătoriți, dar și banii pentru alte proiecte sociale au fost cheltuiți în avans de actualul ministru Firea „într-o orgie de târguri, festivaluri și reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanța astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit.”

Nicușor Dan o invită pe Gabriela Firea să lanseze cu bani de la Guvern, la nivel național, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu aceeași sumă de la nivelul Bucureștiului. Astfel, ar arăta că-i pasă cu adevărat de proiect.

„Dacă însă ministrul Firea ținea cu adevărat la acest proiect, avea șansa să-l pună în practică la o scară mult mai mare. Nu e târziu nici acum, așa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei și lider important în PSD, să lanseze la nivel național, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu același cuantum de la nivelul Capitalei. Asta ar arăta că îi pasă de acest subiect și că această idee n-a fost doar o încercare de a lua ochii bucureștenilor”, a conchis Nicușor Dan.

Cookies