Bani pentru reabilitarea şcolilor, recuperaţi de municipalitate prin DNA

de:
29 mart. 2012
1 afișări
Bani pentru reabilitarea şcolilor, recuperaţi de municipalitate prin DNA

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) lasă o ruină şi un escavator ruginit abandonat în curtea Şcolii cu clasele I-VIII nr. 110 „George Topârceanu”, din sectorul 4 al Capitalei.

Prin Programul BEI trebuia să se ridice o sală de sport nouă în curtea Şcolii nr. 110. Totuşi, de trei ani şantierul a fost abandonat şi unitatea de învăţământ s-a ales cu o ruină în curte. Stâlpii de rezistenţă care au fost ridicaţi au ruginit şi au fost tăiaţi de reprezentanţii constructorului. Mai mult, „General Construct &Consult” (GCC), firma care ar fi trebuit să se ocupe de lucrări, şi-a abandonat şi un escavator în curtea unităţii şcolare. Şcoala nr. 110 este doar una dintre cele 11 unităţile de învăţământ pe care GCC trebuia să le reabiliteze începând cu 2006, prin contracte încheiate cu municipalitatea bucureşteană. Între timp, firma de construcţii a ajuns în pragul falimentului, iar PMB a reziliat contractul încheiat în mandatul de primar general al lui Adriean Videanu.

Acum, GCC a ajuns la Direcţia Generală Anticorupţie (DNA), iar Primăria Capitalei vrea să-şi recupereze din banii cheltuiţi practic pe nimic.

Contractul încheiat în 2006 de Primăria Capitalei cu GCC este de 14,6 milioane de euro. Penalităţile pe care societatea comercială ar trebui să le plătească pentru întârzierea lucrărilor ajung şi la 0,2% din valoarea totală a contractului. Multe dintre lucrările de la cele 11 şcoli au fost subcontractate unor firme care acum îşi cer la rândul lor drepturile băneşti.

Sursa: Puterea

Cookies