Banii daţi copiilor-cerşetori nu îi ajută, ci îi asupresc mai tare

de:
02 feb. 2011
0 Afișari
Banii daţi copiilor-cerşetori nu îi ajută, ci îi asupresc mai tare

Peste 20.000 de fluturaşi vor fi împărţiţi în acest an în principalele intersecţii din sectorul 2 pentru a convinge bucureştenii să nu mai sprijine cu bani micii cerşetori, ci să semnaleze imediat asemenea cazuri la Telefonul Copilului – 021.9852.

Sub sloganul „Ajută-ne să-i ajutăm”, campania iniţiată de Primăria Sectorului urmăreşte să le prezinte bucureştenilor efectele negative ale deciziei de a le da bani copiilor care cerşesc. De cele mai multe ori, minorii au în spate adulţi care îi forţează să cerşească şi la care ajung toate câştigurile.

În alte cazuri, copiii sunt nevoiţi să meargă la cerşit împreună cu părinţii lor, care speră că astfel îi vor înduioşa mai mult pe bucureşteni şi vor primi astfel mai mulţi bani.

Un astfel ce caz a fost sancţionat de poliţişti sâmbăta trecută. O femeie în vârstă de numai 19 ani, a fost depistată în staţia de metrou Eroilor în timp ce cerşea împreună cu fiica sa minoră. Ea este cercetată în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de apelare în mod repetat la mila publică prin folosirea copilului minor.

Cookies