Bănicioiu: Aproape 1.200 de posturi deblocate în unităţile aparţinând MS, majoritatea în spitale

de:
22 aug. 2014
0 Afișari
Bănicioiu: Aproape 1.200 de posturi deblocate în unităţile aparţinând MS, majoritatea în spitale

Ministrul Sănătăţii a spus că numărul posturilor deblocate este mult mai mare, întrucât multe spitale sunt în subordinea autorităţilor locale. „De fapt, fiecare unitate sanitară poate să facă cerere pentru deblocare de posturi, dacă acestea sunt deja bugetate. Până la data de 14 august 2014, am aprobat 1.189 de posturi pentru unităţile subordonate Ministerului Sănătăţii, dintre care 1.023 pentru spitale sau unităţi fără paturi şi 106 pentru serviciile de ambulanţă”, a precizat Nicolae Bănicioiu pentru Mediafax. 

De asemenea, vor fi 60 de posturi deblocate pentru Direcţiile de Sănătate Publică. În principal, au fost făcute cereri de deblocare a 92 de posturi pentru medici şi 519 pentru personal sanitar mediu, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii.

În sistemul sanitar se pot face, din 2012, angajări pe posturile vacante fără a se mai respecta regula angajării unei persoane numai dacă pleacă alte şapte, aşa cum s-a întâmplat din 2009 şi până la deblocarea posturilor. Angajările pot fi făcute cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate şi numai după ce spitalele îşi plătesc datoriile.

Cookies