Bani furați din contul unei firme, cu ajutorul unui angajat al băncii. PERCHEZIȚII

de:
04 feb. 2015
0 Afișari
Bani furați din contul unei firme, cu ajutorul unui angajat al băncii. PERCHEZIȚII

Miercuri, 4 februarie, polițiștii au efectuat 7 percheziţii la mai multe persoane fizice şi juridice, pe raza judeţului Olt. A fost vizată destructurarea unei grupări infracţionale specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri private şi uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie – octombrie 2014, din contul curent al unei societăţi comerciale deschis la o unitate bancară, s-ar fi efectuat transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanţilor societăţii.

De asemenea, un angajat al unităţii bancare ar fi accesat fără drept datele informatice ale băncii şi s-ar fi folosit de un card de credit susceptibil a fi falsificat, ce a fost emis pe numele societăţii păgubite.

Astfel, acesta ar fi extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina şi Bucureşti, atât disponibilul de credit, în valoare de 10.000 de lei, în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-ar fi transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit, în cuantum de 400.000de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Olt vor fi aduse 10 persoane, în vederea audierii și luarea măsurilor legale ce se impun.

Cookies