Pe data de 29 martie 2023, s-au efectuat zeci de percheziții în București și în alte județe din țară în cazul unor persoane care puneau în circulație bancnote contrafăcute. În urma acestora, polițiștii au găsit și au ridicat aproximativ 155.000 de euro.
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș au efectuat 23 de percheziții în București și în 16 județe:
Acestea s-au desfășurat pentru probarea activității infracționale a unor persoane care puneau în circulație bancnote false, a transmis IGPR într-un comunicat de presă.
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 155.300 de euro, în bancnote din cupiură de 50 de euro, 100 de euro și 500 de euro, bancnote, care ar fi urmat să intre în circuitul financiar, se preciza în comunicat.
De asemenea, șapte mandate de aducere au fost puse în aplicare, iar 21 de persoane au fost audiate.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate București, Ploiești, Craiova, Timișoara, Oradea, Alba lulia, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Iași, polițiștilor din cadrul serviciului de combatere a criminalității organizate Ilfov, Dâmbovița, Vâlcea, Caraș-Severin, Sălaj, Maramureș, Sibiu, Giurgiu, Botoșani, Gruparea de Jandarmi Mobila „Burebista” Brașov, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara, Poliția Oraș Chișineu-Criș și Secția 3 Poliție Rurală Chișineu-Criș.
Agenții din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași au efectuat pe data de 42 de percheziții domiciliare, pe data de 28 martie 2023, în cazul unui dosar în care se desfășoară cercetări în domeniul contractării de mobilă la comandă. Acestea s-au efectuat în București și în alte 15 județe.
Persoanele implicate în dosar sunt cercetate pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.
Conform unor surse din anchetă, clienții achitau avansuri foarte mari, ajungând la un procent de până la 80-90% din valoarea totală a produselor comandate pentru amenajarea locuințelor, a precizat BulentindeBucurești.ro.
Mai multe persoane au achitat chiar și suma de 10.000 de euro, însă mobila comandată nu a fost niciodată livrată.
Până în acest moment, polițiștii au depistat 130 de persoane vătămate din informațiile oferite. Prejudiciul cauzat oamenilor în urma comiterii acțiunii de înșelăciune ajunge la suma de aproximativ 4.000.000 de lei.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor de la serviciile de investigare a criminalității economice Brașov, Galați, Vaslui, Argeș, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Ilfov și București, al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Iași – Secțiile 1-6 și Poliției Orașului Hîrlău, a transmis Poliția Română.
Totodată, acțiunea a beneficiat și de suport de specialitate din partea agenților de la Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).
Te-ar mai putea interesa și: