Bani de la Guvern pentru Primăria Capitalei. Soluție temporară pentru achitarea datoriilor pentru apă caldă și căldură

14 iul. 2021
150 Afișari
Bani de la Guvern pentru Primăria Capitalei. Soluție temporară pentru achitarea datoriilor pentru apă caldă și căldură
Bani de la Guvern pentru Primăria Capitalei. Soluție temporară pentru achitarea datoriilor pentru apă caldă și căldură

Bani de la Guvern pentru Primăria Capitalei. Aceasta este soluția temporară pentru achitarea datoriilor pentru apă caldă și căldură.

Bani de la Guvern pentru Primăria Capitalei. Primăria urmează să primească peste jumătate de miliard de lei, pentru a achita către Termoenergetica, subvenția care a rămas restantă la energia termică.

Aceasta este o soluție temporară găsită de Guvern pentru rezolvarea situației dificile a rețelei de termoficare din București.

Bani de la Guvern pentru Primăria Capitalei

Un proiect de ordin comun pentru alocarea banilor către Primăria Municipiului București a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării și Ministerul Finanțelor.

Recomandăm și: Avarie uriașă la rețeaua de apă caldă din București. Apa vine, dar e rece. Bonus: Cât plătim pentru apa caldă rece

„Până la lichidarea obligaţiei de plată în sumă de 543.186.308,39 lei, datorată Societății Compania Municipale Termoenergetica București S.A. de către municipiul București, Direcția Generală Regională a Finanţelor Publice București alocă bugetului local al municipiului București cote defalcate din impozitul pe venit numai pentru plata obligației către Societatea Compania Municipală Termoenergetica București S.A”, se arată în proiectul de ordin comun, potrivit Antena3.ro.

Primăria Capitalei a rămas restantă ani de zile în ceea ce privește plata acestor subvenții, iar acest lucru a dus și la acumularea datoriilor către Elcen.

Recomandăm și: Primăria Capitalei rămâne fără banii de la bugetul de stat. Nicușor Dan pierde sumele din impozitul pe venit plătit de bucureșteni

Soluție temporară pentru achitarea datoriilor pentru apă caldă și căldură

Astfel, la data de 14 iunie 2021, Primăria Municipiului București era datoare Companiei Termoenergeticacu cu 543.186.308,39 lei.

„Reprezentând compensație necesară acoperirii diferenței dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei pentru consumul de energie termică înregistrat în luna decembrie 2020 parțial – aprilie 2021”, potrivit sursei citate.

Amintim că, mii de bucureșteni nu au apă caldă, de fapt, apa caldă este rece. O avarie majoră la rețeaua Termoenergetica, despre care aproape că nu vorbește mai nimeni, are loc în aceste zile la rețeaua de apă caldă din Capitală.

Peste 1.400 de blocuri sunt afectate, iar lista cu avariile și orele la care ar trebui ca apa caldă să curgă din țevi, se modifică de la zi la zi. Această listă oferită de Termoenergetica nu este deloc una restrânsă: are 18 pagini și poate fi descărcată de AICI.

Cookies