Bancpost finanţează cu 17 mil. euro transformarea City Mall în clădire de birouri

de:
12 feb. 2014
0 afișări
Bancpost finanţează cu 17 mil. euro transformarea City Mall în clădire de birouri

Bancpost a acordat două facilităţi de credit companiei Globalworth Asset Managers, una în valoare de 15,8 milioane de euro şi alta de un milion de euro pentru City Office, dar şi un credit de opt milioane de euro pentru achiziţia unui parc industrial în Timişoara, sumă care însă nu a fost cheltuită, scrie realitatea.net.

Investitorul grec a răscumpărat pentru 17,3 milioane euro centrul comercial City Mall din Bucureşti, intrat în faliment în 2010. Papalekas a deţinut proiectul în 2006 şi l-a vândut cu 103,5 milioane euro fondului australian APN European Retail.

Spaţiile de birouri vor totaliza peste 20.000 de metri pătraţi, respectiv etajele 1,2 şi 3, iar la parter va fi amenajată o galerie comercială de mici dimensiuni, unde deja retailerul Mega Image a deschis un magazin anul trecut. City Mall, amplasat lângă cimitirul Bellu din Capitală, a intrat în faliment din cauza unor datorii de 76 milioane de euro. Principalii creditori ai societăţii erau UniCredit Bank Austria AG, UniCredit Ţiriac Bank şi Bancpost, dar şi foştii proprietari ai centrului comercial.

În plus, Globalworth a accesat linii de credit de la Piraeus Bank, în valoare de 3,4 milioane de euro pentru proiectul rezidenţial Floreasca One.

Compania a fost înfiinţată la începutul anului trecut şi este listată din iulie pe piaţa AIM a bursei de la Londra, unde a reuşit să atragă 53 de milioane de euro.

Cookies