Revolut, care devine bancă și în Romania, anunță că, în curând, va avea, pe lângă sucursala de la București, care va deveni activă până la sfârșitul anului, primele ATM-uri (bancomate) proprii.
Profit.ro scrie că, de asemenea, Revolut va lansa și primele credite ipotecare.
Din decembrie, Revolut va opera în România printr-o sucursală locală, parte din strategia companiei de a deschide sucursale peste tot pe unde e prezentă compania.
Într-o declarație tot pentru Profit, directorul responsabil cu creșterea și marketingul Antoine Le Nel, spune că Revolut vrea să-și crească nu doar portofoliul de conturi, ci și să pătrundă semnificativ pe piața creditelor, acum dominată de băncile tradiționale.
România este a doua piață pentru Revolut, cu 4 milioane de clienți, după Marea Britanie. Numărul acestora crește cu circa 100.000 pe lună. După numărul de clienți, Revolut este a deja a doua cea mai mare bancă de pe piața românească.
Tranformarea companiei din neobancă (companie de tehnologie financiară , care oferă servicii bancare pentru clienții de retail și companii) în bancă nu înseamnă, în esență, nimic diferit pentru clienți, spun reprezentanții companiei.
Există. totuși, o modificare importantă: clienții vor avea un nou IBAN, unul local local emis de către Revolut Bank UAB Vilnius Sucursala București:
Atât clienții existenți, cât și noii clienți Revolut din România vor primi un număr de cont cu un IBAN Revolut românesc (care începe cu RO). (….) Transferul către entitatea românească nu presupune nicio intervenție din partea clientului, acesta fiind realizat în mod automat la data comunicată de noi. Clienții își vor păstra cardurile existente, atât cele fizice, cât și cele virtuale, vor putea vizualiza în continuare istoricul tranzacțional, vor putea rambursa creditele și constitui conturi de economii la fel ca în prezent.
Din 2021 și până acum, în România, tranzacțiile bancare prin Revolut se fac baza unui IBAN emis de o bancă parteneră, care este Libra Bank.
După ce vor avea noul IBAN, clienții vor putea folosi acest cont ca pe un cont bancar principal, deci inclusiv să primească aici salarul, pensia ori ajutorul social, dar și să facă plăți recurente – cum ar fi plata facturilor la utilități, taxele și impozitele.