„Băncile beton”din Parcul Tei. Te invită să te așezi confortabil pe cuie, că lemn n-a fost de-ajuns decât pentru bucățile mici de spătar

06 mart. 2024
2947 Afișari
„Băncile periculoase” se află în Parcul Tei din București. Lipsesc bucățile de lemn, iar trecătorii se pot așeza doar pe beton și cuie. Sursa foto: Facebook/Ești din Sectorul 2/ Nina Georgescu

Parcul Tei are părțile sale frumoase: lacul, roata panoramică și spațiile verzi. Este relaxant să te plimbi prin zona respectivă și să admiri ceea ce este în jurul tău, dar ce faci atunci când obosești și vrei să stai puțin jos?

Aici apare o problemă, pe care o locuitoare a Sectorului 2 a sesizat-o în mediul online. Unele bănci din Parcul Tei arată deplorabil și nu pot fi folosite, întrucât le lipsesc bucățile de lemn și au rămas doar cu beton și cuie. Practic, nu pot fi folosite.

UPDATE, ora 12:16: O cititoare B365.ro a spus că anul trecut a făcut mai multe sesizări cu privire la înlocuirea băncilor respective. Femeia a discutat întâi cu Primăria Sectorului 2, care i-a spus că zona aceea este administrată de ALPAB.

Ulterior, a făcut o sesizare la ALPAB, iar reprezentanții administrației i-au spus că au în vedere înlocuirea băncilor. Însă, nici până în momentul de față nu au fost înlocuite.

Am făcut și eu o sesizare la Primăria Sectorului 2, încă de anul trecut, mi-au răspuns că zona aceasta este în administrarea ALPAB, la fel mi-a răspuns și primarul Radu Mihaiu, aici pe Facebook. Am făcut o sesizare și la ALPAB, mi-au răspuns că au în vedere înlocuirea băncilor. A trecut un an și nu s-a întamplat nimic. (R. N.)

„Să se așeze pe ele cei care le-au vandalizat”

Câteva bănci din Parcul Tei sunt lipsite de scândurile pe care ar fi trebuit să se așeze trecătorii, având doar cuie și beton. Nu se cunoaște motivul pentru care băncile se află într-o stare în care nu mai pot fi folosite, însă acest aspect îi deranjează pe unii locuitori din zonă care ies la plimbare în parcul respectiv.

O bucureșteancă a ieșit marți la plimbare cu câinele prin Parcul Tei, moment în care a observat băncile respective, le-a fotografiat și a publicat imaginea în grupul de Facebook „Ești din Sectorul 2”, alături de următoarea descriere:

Așa arată partea de parc Tei, paralelă cu lacul Tei. Băncile doar cu beton și cuie, coșuri de gunoi lipsă, mormane de frunze uscate…” (N. G.)

Bănci Lacul Tei
Bănci Lacul Tei. Sursa foto: Facebook/ Ești din Sectorul 2/ Nina Georgescu

Mai mulți internauți au văzut imaginea respectivă și au venit cu diverse opinii referitor la ceea ce s-a întâmplat cu băncile. Unii dintre ei presupun că au fost vandalizate, iar alții dau vina pe Primărie pentru că nu le repară.

Câteva dintre comentarii

  • „Ca tot ce ține de Radu Mihaiu, este un dezastru în Sectorul 2…” (G. M.)
  • „Dezastrul este făcut de alții….să stea pe băncile alea cei care le-au vandalizat…” (N. M.)
  • „Păi cine a furat scândurile băncilor și coșurile de gunoi? Nu cei din zonă?” (F. B.)

Priveliștea pe care o au călătorii care așteaptă tramvaiul în stația din dreptul Parcului Tei

Bucureștenii care așteaptă tramvaiul în stația din dreptul Parcului Tei au parte de o priveliște de nedorit. În urmă cu câțiva ani, acolo era o bodegă, însă proprietarul ar fi decedat și acum pare să fie un adevărat „muzeu al gunoaielor”, spune o bucureșteancă.

Sursa foto: Facebook/ Ești din Sectorul 2 dacă/ Claudia P.
Sursa foto: Facebook/ Ești din Sectorul 2 dacă/ Claudia P.

Imaginea a fost publicată în grupul de Facebook „Ești din Sectorul 2 dacă”.

Femeia spune că acest loc este „la vedere”, în Parcul Tei, pentru cine vrea să-l vadă.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies