ȘTIRI

Banca Mondială a alocat 200 de milioane de euro pentru reţeaua de radioterapie din România

Preşedintele Comisiei de Oncologie de pe lângă Ministerul Sănătăţii, Alexandru Irimie, a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că, în prezent, accesul pacienţilor la radioterapie la nivel naţional este destul de mic, de 30 – 35 la sută, faţă de 70 – 80 la sută cât este la nivel european, transmite MEDIAFAX.

„Resurse financiare ar trebui alocate pentru reţeaua de radioterapie. Noi am făcut un program de radioterapie la nivel de ţară, el este împărţit pe marile centre, pe diverse centre de niveluri diferite. Din câte ştiu, Banca Mondială a alocat suma de 200 de milioane de euro, care va ajuta la implementarea acestei reţele. La această oră, accesul la radioterapie la nivel de ţară este destul de mic, de 30 – 35 la sută, faţă de 70 – 80 la sută cât este la nivel european. Banii urmează să intre în procesul de achiziţionare a aparaturii pentru reţeaua de radioterapie. Cred că în doi-trei ani vom fi acoperiţi la nivel naţional din punctul de vedere al radioterapiei”, a spus Irimie.

Potrivit acestuia, reţeaua va cuprinde cele trei institute de oncologie din România, de la Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti, centrele universitare mari, precum Craiova, Târgu Mureş, Timişoara, dar şi centre mai mici şi spitale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button