Banca Italo Romena şi-a schimbat oficial numele

de:
28 mai 2014
9 afișări
Banca Italo Romena şi-a schimbat oficial numele

Incepand cu data de 26 mai 2014, ca urmare a fuziunii dintre Veneto Banca S.c.p.a. si Banca Italo Romena S.p.a., Sucursala Bucuresti a Bancii Italo Romena S.p.a. a devenit Sucursala Bucuresti a Veneto Banca, schimbandu-si denumirea si adoptand brandul Veneto Banca, anunţă HotNews.ro.

La sfarsitul anului trecut Italo Romena ocupa locul 17 in clasamentul activelor bancare, cu o cota de piata de 1,3%, in usoara crestere, banca fiind una dintre putinele institutii de credit care au avansat in perioada de criza.

Italo Romena a inregistrat anul trecut o pierdere neta de circa 12 mil. euro, usor peste nivelul din 2012, in conditiile in care a constituit provizioane de risc cu 16% mai mari din cauza imprumuturilor neperformante. Italo Romena a incheiat anul trecut cu un stoc de credite de 882 mil. euro, in scadere cu 7% fata de luna decembrie 2012 din cauza rambursarii unui imprumut de 65 mil. euro acordat unei companii din grup- Immobiliare Italo Romena.

Banca avea un volum de credite neperformante de 128 mil. euro la sfarsitul lunii decembrie, respectiv 14,4% din portofoliul total. Stocul de credite neperformante a crescut cu aproape 30 mil. euro fata de 2012.

Volumul depozitelor atrase a urcat la 661 mil. euro in decembrie, cu 6% peste nivelul din anul anterior. Cea mai mare crestere, de aproape 40%, a fost consemnata de depozitele la vedere. Banca are 22 de unitati, din care 5 in Bucuresti, si se va adresa in continuare in principal IMM-urilor, profesiilor liberale si persoanelor fizice.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. In anul 1997 a fost deschisa Sucursala Bucuresti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia. Din anul 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis treptat si catre societatile romanesti si segmentul retail.

Istoria grupului Veneto Banca dateaza din anul 1877 cand Banca Popolare di Montebelluna a luat fiinta in provincia Treviso din Nord-Estul Italiei. In 1997, aceasta isi incepe extinderea printr-o serie de achizitii de banci locale si prin deschiderea de noi filiale, schimbandu-si totodata numele in Veneto Banca si devenind un jucator important in sistemul bancar italian.

Cookies