Banca de Alimente Sector 6 e aproape gata. Va fi prima astfel de construcție din țară ridicată de o autoritate publică

28 oct. 2022
8012 Afișari
Banca de Alimente Sector 6 e aproape gata. Va fi prima astfel de construcție din țară ridicată de o autoritate publică
Banca de Alimente Sector 6 e aproape gata. Va fi prima astfel de construcție din țară ridicată de o autoritate publică / Sursă foto: Facebook-PS6

Banca Locală de Alimente Sector 6 este aproape terminată. Primăria Sectorului 6 anunță că va fi prima construcție de acest gen realizată de o administrație publică.

Banca de Alimente Sector 6 e aproape gata

PS6 a decis că este necesară crearea unui astfel de loc unde să poată fi depozitate produsele pe care marile lanțuri de magazine le donează.

Prin această inițiativă se dorește stoparea risipei alimentare. 15% dintre alimentele din marile magazine expiră și ajung să fie aruncate, transmite Primăria Sectorului 6.

De asemenea, folosind alimentele donate, bucătăria socială va pregăti preparate calde. Acestea, împreună cu pachete cu alte alimente, vor fi oferite persoanelor mai sărace.

Și acum o facem, dar cu costuri proprii ale produselor și nu multor beneficiari! Primim și donații, dar nu suficiente, pentru că nu avem unde să le depozităm în condiții de siguranță alimentară, anunță PS6.

Clădirea va fi dată în folosință anul viitor

Construcția clădirii este gata în proporție de 80%. La acest moment se lucrează la instalații, a transmis Primăria. Banca de alimente se află pe Calea Giulești 236 și va fi dată în folosință în anul 2023.

Administrația publică anticipează că prin intermediul Băncii Locale de Alimente Sector 6 vor putea primi hrană circa:

  • 18.000 de bătrâni ce au pensii mici,
  • 1.000 de familii monoparentale, cu mulți copii sau șomeri.

Înființarea Băncii de alimente va ajuta la reducerea costurilor de la bugetul local ce sunt alocate pentru susținerea persoanelor sau familiilor sărace. De asemenea, va fi diminuată presiunea ce este pusă pe serviciile sociale ale Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și ale ONG-urilor partenere.

Prima bancă de alimente din lume a fost creată în anul 1967, în SUA. La nivelul Europei, acest sistem s-a dezvoltat după izbucnirea ultimei crize economice.

Aceasta reprezintă un sistem non-profit sunt sunt: colectate, depozitate și distribuite alimentele scoase din circuitul comercial. Ulterior alimentele ajung la persoane defavorizate.

Cookies