Banca de alimente din Sectorul 6 este aproape gata. Ciprian Ciucu a anunțat că până la sfârșitul anului va fi funcțională

03 apr. 2023
4899 Afișari
Banca de alimente din Sectorul 6 este aproape gata. Ciprian Ciucu a anunțat că până la sfârșitul anului va fi funcțională
Banca de alimente din Sectorul 6 este aproape gata. Ciprian Ciucu a anunțat că până la sfârșitul anului va fi funcțională. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

Ciprian Ciucu a anunțat care este stadiul lucrărilor și când va fi dată în folosință locuitorilor din Sectorul 6 banca de alimente. Acesta a transmis că lucrările sunt gata în proporție de 90%, iar până la sfârșitul anului ar trebui să fie funcțională.

Lucrările sunt gata în proporție de 90%

Banca de alimente este situată pe strada Giulești, nr. 236 și va fi un concept 2 în 1. Clădirea va fi bancă de alimente, dar și cantină socială, fiind construită pe o suprafață de 5.500 de metri pătrați, a transmis Primăria Sectorului 6 pe pagina sa de Facebook.

De cantina socială vor beneficia persoanele nevoiașe, fiind coordonată de angajații din cadrul DGASPC Sector 6. Alimentele vor fi donate de marile magazine.

De asemenea, primarul a mai anunțat că banca de alimente va livra mâncare și în școli, pentru optimizarea costurilor. Acesta a transmis că până la sfârștitul anului construcția va fi funcțională:

Am fost astăzi în șantier pentru a vedea stadiul lucrărilor. Este clar, până la sfârșitul acestui an va fi funcțională. Lucrările sunt realizate în proporție de 90%, urmează partea de echipare și, spre sfârșitul anului, vom angaja personal (bucătari, nutriționiști, lucrători de retail, șoferi, fundraiseri etc).

Alimentele vor fi colectate de la marii distribuitori sau retaileri, acestea aflându-se în perioada de garanție care au riscul de a nu fi vândute și sunt donate pentru a fi preparate sau distribuite în scopul consumării lor.

Banca de alimente va avea două obiective:

 • va deservi cantinele sociale de pe raza Sectorului 6,
 • costurile PS6 pentru programul „Școală după Școală” vor fi eficientizate și optimizate. În locul contractării serviciilor de catering, cu ajutorul noului concept va fi livrată mâncare în școli.

În cadrul băncii de alimente, vor fi angajate și persoane cu dizabilități, funcționând ca o întreprindere socială.

Ambiția mea este ca în circa 6 luni, maximum un an de la realizarea investiției, aceasta să se autosusțină financiar, a transmis primarul.

Banca de alimente va avea numeroase programe

Banca Locală de Alimente a Sectorului 6 este un parteneriat public-privat între DGASPC S6 și Asociația Diaconia, unde autoritățile locale sunt inițiatorul și promotorul programului. În cadrul acestuia, terenul a fost pus la dispoziție de Biserică.

Construcția este una modernă, având în incinta sa:

 • trasee de aprovizionare,
 • camere vrigorifice,
 • bucătării,
 • zone de ambalat mâncarea rece și cea caldă,
 • compostor,
 • zone de preluare și distribuție.

PS6 a precizat că vor fi distribuite zilnic aproximativ 1.000 de porții către școli și persoane nevoiașe.

Acestea sunt programele Băncii de Alimente:

 • Hrană pentru persoanele nevoiașe, cantinele sociale din S6 fiind aprovizionate de bancă,
 • Pachetul pentru weekend și vacanțe care este destinat copiilor din familii sărace, înscriși la centrele de zi,
 • Bucătăria socială, fiind cantina socială ce se va deschide în incinta băncii de alimente,
 • Hrană pentru seniori, referindu-se la alimente de bază pentru persoanele în vârstă din S6 care nu au o situație financiară bună,
 • O nutriție sănătoasă pentru toți, în cadrul căruia se va adapta tipul alimentelor donate la nevoile nutritive ale persoanelor sau grupurilor, fie că e vorba de mame, copii, bătrâni sau persoane cu dizabilități,
 • Fresh Market, în cadrul căruia se vor amplasa piețe mobile cu fructe și legume în zone defavorizate ale sectorului, acolo unde acest tip de alimente lipsește din meniul zilnic al persoanelor și familiilor.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies