Banca de Alimente din Sectorul 6 se va deschide în luna octombrie, proiectul fiind votat de consilierii locali în ședința de joi, 12 septembrie. Primăria Sectorului 6 transmite că următorul pas este angajarea personalului.
Consiliul Local Sector 6 a votat proiectul de hotărâre privind înființarea, organizarea și funcționarea Complexului de Servicii Sociale „Banca Locală de Alimente Sector 6ˮ, instituție publică cu personalitate juridică, ce se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC Sector 6), în ședinaț de joi, 12 septembrie.
Primăria Sectorului 6 a transmis, printr-o postare pe pagina de Facebook, că urmează angajarea personalului și montarea mobilierului, iar din luna octombrie Banca de Alimente își va deschide porțile.
Circa 70 de locuri de muncă vor fi create în cadrul Băncii de Alimente și Cantinei sociale de alături. Vom avea nevoie de bucătari, șoferi, muncitori calificați pentru manipulare, primire, livrare de marfă, specialiști în logistică. Vă ținem la curent. Puteți urmări și voi, oricând, pagina DGASPC Sector 6, secțiunea „Posturi vacante și concursuri”.
În curtea Băncii de Alimente, ce se află pe Calea Giulești nr. 236, a fost construită și o cantină socială, de care vor beneficia aproximativ 20.000 de persoane, precum vârstnici cu pensii mici, familii monoparentale sau cu mulți copii, șomeri.
Viceprimărița Sectorului 6, Mihaela Ștefan, nu a fost de acord, în ședința de joi, cu organigrama Băncii de Alimente, acuzând faptul că instituția va avea prea mulți angajați și prea multe funcții de conducere, iar unele compartimente se suprapun ca atribuții cu cele din cadrul DGASPC.
Am votat împotrivă! Dar votul meu a fost împotriva superficialității cu care acest subiect a fost tratat! Iată de ce:
Noua instituție va avea 84 de angajați, din care 9 funcții de conducere. Daca împărțim funcțiile de execuție în funcții de specialitate și administrative, o să vedeți că avem 40 de funcții specializate (muncitori, manipulatori, gestionari, bucătari, îngrijitori de care este nevoie) și 35 de funcții adiacente.
Mai mult, anumite compartimente din viitoarea instituție se suprapun ca atribuții cu compartimente din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială.
Mihaela Ștefan a transmis, printr-o postare pe Facebook, că i-a solicitat lui Ciprian Ciucu să scoată de pe ordinea de zi acest proiect pentru a fi discutat mai în detaliu și, totodată, a propus modificarea organigramei. „Fără niciun rezultat!”
În continuare cred că această facilitate Banca de alimente și Cantina socială vor aduce plus valoare comunității noastre dar cred că abordarea în materie de operaționalizare este profund greșită, mai ales că în spațiul public s-a vehiculat ideea ca ea să devină o întreprindere socială angajând persoane vulnerabile care au nevoie de un loc de muncă pentru a reuși să fie cu adevărat integrați social și profesional. Idee la care am achiesat și care a fost rapid uitată.
O Bancă de Alimente colectează de la marile magazine, de la producători și distribuitori produse alimentare aflate în perioada de garanție, care au riscul de a nu se vinde. Apoi le prepară și le distribuie către persoanele defavorizate fie direct, la domiciliu, fie prin cele 3 cantine sociale din Sectorul 6 (dintre care două funcționează în parteneriat public-privat).
DGASPC Sector 6 a fost inclusă în lista operatorilor receptori care au dreptul să primească donații în condițiile legii, anunță PS6.
Banca de alimente va fi și ea operator receptor și va avea dreptul să colecteze, să depoziteze și să distribuie către consumatorii finali produse alimentare rămase nevândute sau neconsumate.
Avantajele unei astfel de instituții:
Te-ar mai putea interesa și: