Balul Bucurestiului Interbelic #3

de:
07 mai 2012
2 afișări
Balul Bucurestiului Interbelic #3

“E ora cind Bucurestiul indragostit flirteaza in armoniile de saxofon ale jazzului […].

Scriitorii, gazetarii, profesorii stau treji pina la ore mici.”

Ioana Parvulescu, Intoarcere in Bucurestiul interbelic

Fundatia Calea Victoriei are placerea deosebita de a va invita in data de 24 mai, de la orele 20.00, la a treia editie a Balului Bucurestiului Interbelic, organizat in colaborare cu Cercul Militar National. Evenimentul are loc la Cercul Militar National, in Sala Bizantina si Sala Gotica.

Balul Bucurestiului Interbelic reinvie spiritul perioadei faste in care capitala noastra a fost denumita, datorita atmosferei cosmopolite, “Micul Paris”. Costumatiile retro inspirate din moda anilor ’20-’30, care pun in valoare eleganta unui cuplu, dar si emanciparea femeilor din epoca, muzica lui Zavaidoc si pasii de tango, charleston sau foxtrot atat de celebre in epoca fac parte din amprenta Balului Interbelic.

“Ca sa treaca prin aerul cald si soare, fustele s-au facut mai scurte, stofele din care se construiesc siluetele de garoafe ale fetelor noastre sensuale, tulpini de dragoste si amfore sarutate, cu ape in fundul ochilor, au capatat in sezonul pamantului nostru ardent o urzeala de lumini vegetale.Gambele inca natangi acum un an au capatat o vertical ondulata, ritmul calcaielor danseaza musical.” – Tudor Arghezi, 1929

In programul Balului sunt incluse momente de dans si teatru din Bucurestiul de altadata, meniu festiv si premierea celor mai bune costume interbelice.

Personalitati culturale – intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici – lectori si prieteni ai Fundatiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Taxa de participare la Bal este 150 de lei, iar inscrieri se pot face la adresa [email protected]

Participantii sint invitati sa poarte tinute de inspiratie interbelica (moda anilor ’20 si ’30). Accentul se poate pune, pentru domnisoare si doamne, pe machiaj, coafura si accesorii specifice epocii: palarii mici, perle, manusi, iar pentru domni recomandam costum negru si papion sau cravata.

Aici gasiti fotografii, video si informatii despre editiile trecute (2010 si 2011) si despre Luna Bucurestilor:

http://www.balulinterbelic.ro/

Cost: 150 ron, Cost card fidelitate: 135 ron

Locul desfasurarii: Cercul Militar National

Inscriere la [email protected]

Cookies